Radu Borcea: Tehnocraţii au guvernat mai eficient decât PSD+ALDE

„Tehnocraţii au ajuns la putere după tragedia de la Colectiv, când nici o forţă politică nu şi-a asumat răspunderea guvernării. Atunci PSD+ALDE (alde cine?), pentru a evita alegerile parlamentare anticipate şi pentru a-şi conserva majoritatea din Parlament, au votat aproape in corpore pentru investitura cabinetului ministerial al tehnocraţilor. La fel a procedat şi PNL, dar şi UDMR, însă nu din simpatie pentru Dacian Cioloş et. comp, ci din oportunism: nici parlamentarii liberali şi nici aceiaşi eterni lideri udemerişti nu au vrut să plece acasă pentru a lăsa loc alegerilor anticipate.

Imediat după tragedia din acel club bucureştean al groazei, PSD apărea în picaj în sondaje (tot din cauza corupţiei), în timp ce PNL (o clonă debusolată a pesediştilor), lăsa impresia că se află pe valul încrederii în rândul populaţiei.

S-au înşelat, în acele zile, cei care au crezut că PSD+ALDE+PNL+UDM au dat votul lor, la 17 noiembrie 2015, pentru aducerea unor tehnocraţi la guvernare, ca semn că sunt obligate de realitate să facă un pas în spate pe scena politică, sau din respect şi compasiune pentru morţii de la Colectiv şi familiile lor traumatizate pe întreaga lor viaţă. Dimpotrivă, ele şi-au rezervat timp pentru regrupare, pentru cosmetizarea propriei lor imagini şi pentru captarea unui electorat cât mai numeros din perspectiva alegerilor parlamentare de peste un an, în decembrie 2016.”

http://adevarul.ro/locale/focsani/Indrazniti-credeti–tehnocratii-guvernat-mai-eficient-decat-psdalde-1_5a892152df52022f75adfd2c/index.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s