REZIST – Un an de proteste în stradă (21)

14 februarie 2017

Peste 1.000 de protestatari în Piața Victoriei.

Andrei Cornea: „Patriotismul se află în aceste zile în stradă și de partea străzii, și nu în aula unei instituții osificate.”

revista22online.ro

Andrei Oișteanu: „# Rezist este un slogan care nu se referă doar la ultimele 2-3 săptămâni, ci la ultimii 27 de ani. Manifestaţia maraton din aceste zile va intra la rândul ei în istoria (şi mitologia) României postcomuniste.”

contributors.ro

Alexandru Gussi: „Președintele a dus mesajul manifestațiilor în parlament, dar strategia șefului statului și dorințele „străzii“ nu vor coincide mult timp.”

revista22.ro

Mircea Morariu: „A fost, mai e multă presă străină în zilele acestea în Capitala ţării. Aşa cum nu cred să mai fi fost decât după Revoluţia din decembrie 1989 şi pe tot parcursul anului 1990. Pe unii dintre jurnaliştii mediilor internaţionale de informare i-am întâlnit chiar în hotelul bucureştean în care scriu aceste rânduri. Cu toţii apreciază îndârjirea cu care cei aflaţi în Piaţa Victoriei apără valorile democraţiei şi ale Statului de drept. Încercând astfel să săvârşească ceea ce au fost împiedicaţi să desăvârşească în 1990 din cauza imensei manipulări patronate de Ion Iliescu şi FSN, adică de predecesorii actualului PSD. Încercând, de asemenea, să stopeze fărădelegile pe care vor să le comită capii alianţei PSD-ALDE pretinzând că ar avea dreptul să facă asta fiindcă ar fi legitimaţi într-ale corupţiei de votul din decembrie 2016.”

adevarul.ro

Adrian Criș: „PSD duce o gherilă de durată contra democraţiei, reuşita acesteia însemnând reinstaurarea unei democraturi mai nocive chiar decât cea din epoca FSN.”

ebihoreanul.ro

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s