REZIST – Un an de proteste în stradă (16)

9 februarie 2017

– Florin Iordache și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției.
– În ciuda viscolului și temperaturilor scăzute, protestele au continuat pentru a zecea zi la rând în București și orașele mari din țară.
Adrian Hatos: În plan simbolic, conflictul este despre definiții fundamentale ale poziției cetățeanului în raport cu statul și reprezentanții acestuia.
Cătălin Ștefănescu: Exercițiul protestului arată o lume urbană, cît se poate de modernă și de creativă, o parte a acestei țări care nu mai acceptă umilința în raporturile dintre cetățean și Putere.
Monitorul Cluj: Simbolul protestelor de la Cluj este o tânără flautistă. Alexandra Luca: ”Haideți să rezistăm. Trăim un moment istoric”

Teodor Tiță: „Dacă PSD nu își schimbă moravurile – e o discuție separată despre reforma Behemoth-ului –, România rămîne măcar cu imaginea unei galaxii-efemeride în Piața Victoriei. Asta și probabil cea mai bună presă pe care a avut o în străinătate de la cele cîteva ore de după plecarea intempestivă din CC și din istorie a lui Nicolae Ceaușescu.”

http://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/intoarcerea-la-politica

Cătălin Ștefănescu: „Exercițiul protestului arată o lume urbană, cît se poate de modernă și de creativă, o parte a acestei țări care nu mai acceptă umilința în raporturile dintre cetățean și Putere.”

http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/radacina-raului-si-galaxia-sperantei

Gabriel Liiceanu: PSD-ul de astăzi nu este un partid accidental de hoți, ci forma de supraviețuire a unei tradiții devenită regulă de căpătuială vreme de 45 de ani.

http://www.contributors.ro/editorial/mai-avem-13-ani-de-rezistat

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s