REZIST – Un an de proteste în stradă (14)

7 februarie 2017

În jur de 15.000 de români au participat la protestele anti-PSD. Cei mai mulți protestatari au fost la București (8.000), Cluj (3.000), Iași (1.000) în a 8-a zi consecutiv.

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în Parlament: „Vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă. Națiunea e în alertă, e vie, e atentă și e foarte nemulțumită. O importantă cercetare sociologică arată că 80% dintre români cred că țara merge în direcție greșită. […] Când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate, românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic.”

Neagu Djuvara (100 de ani): „Mi-e greu să mai cobor în stradă la vârsta mea, nu mă mai țin ‘balamalele’ pentru aşa ceva, dar cu sufletul sunt alături de dânşii sută-n sută. […] Aş dori să fie lepădaţi de la putere aceşti oameni care poartă responsabilitatea… Sper să învingă partea morală!”

Marius Iosif: Spiritul Pieței Universității din 90 e acum în întreaga țară, e refuzul de a mai accepta minciuna și răul pe care profitorii comunismului și clonele lor le-au revărsat asupra unui întreg popor.

Cristian Câmpeanu: Protestele nu sunt fenomen de masă, pentru că masele sunt amorfe, ci un fenomen rar de conștiință civică.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s