Cu drezina – 500.000

http://drezina.wordpress.com

De două-trei ori pe lună scriu: Cele aproape 29 de milioane de vizualizări ale lui Creștin Total nu fac cît cele aproape 9 milioane ale lui Marius Cruceru. Dar nici cele aproape 9 milioane ale lui Marius Cruceru nu fac cît jumătate de milion al lui Teofil Stanciu.

Cum am precizat în repetate rînduri, Teofil Stanciu e cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici de lb. română (peste 1.000 de bloguri).

Dar, ca în atîtea alte domenii din România, valorile nu sînt prețuite, iar românii (evanghelici) rămîn la fel de idioți, dacă nu cumva se tîmpesc și mai mult, de la o zi la alta.

După cum cei mai buni absolvenți din cea mai bună perioadă, ’97-’98, din istoria Universităţii Emanuel au făcut parte din Biserica Baptistă Providenţa din Oradea, nu din Biserica Emanuel, tot la fel, Teofil Stanciu, cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici face parte din Biserica Providenţa, nu din Biserica Emanuel.

Unul dintre visele „pensionării” mele e să stau, pe îndelete, să recitesc blogul lui Teofil Stanciu. E valoros atît prin subiectele abordate, cît şi prin stilistica folosită.

Anul trecut, Teofil Stanciu s-a remarcat prin două afirmaţii categorice pe contul său de Facebook:

24 martie 2017 – „UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea.”

UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

19 decembrie 2017 – „Se vede, din păcate, cât de incultă teologic și civic este totuși lumea evanghelică, cât de mare este dependența de gesturile mesianice ale liderilor (dacă ar apărea câteva declarații precum aia cu „fanatismul religios”, imediat s-ar naște din cenușă spiritul combativ în fața „oprimării”), cât de incoerentă e logica după care se acționează și cât de emoționale sunt reacțiile pe care se poate conta.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s