Comentarii despre descălecatul creştinilor la Muzeul Țăranului Român

„Un grup de protestatari purtând bannere pe care sunt mesaje precum „Hey Soros, leave our kids alone“ (Hei, Soros, lasă-ne copii în pace, n.r) şi „România nu e Sodoma şi Gomora“ a întrerupt proiecţia filmului francez „120 de bătăi pe minut“, cu tematică gay. Filmul era proiectat la Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul MŢR.”

Adevărul, 4 februarie 2018

Dănuţ Mănăstireanu: De fapt, nu este vorba de ‘un grup de crestini’, ci de o haita de idioti neolegionari, care nu au nimic a face cu crestinismul, chiar daca cei care ii intarita si ii otravesc cu ideologia fascista sunt aciuati prin unele manastiri ortodoxe. Din fericire, Patriarhul Daniel nu aproba asemenea apucaturi, dar, din pacate, nu poate face mare lucru pentru a le ingradi, din pricina opozitiei puternicei partide monastice din biserica, care, in parte, il dusmaneste de moarte. Dumnezeu cu mila!

Alin Cristea: Punind problema DOAR asa, din perspectiva civilizationalismului (pe care insusi Isus l-a incalcat, dar si Ioan Botezatorul, ca sa nu mai vorbesc de Fineas, cu care Dumnezeu a facut un legamint de pace), nu va deosebiti prea mult de cei pe care ii criticati, cu atita rivna, pe Facebook. De parca n-ar fi atitea alte cauze pentru care sa va ofuscati. Mai bine fundamentalist decit civilizationalist.

Marius Corduneanu: În sfârșit românii sunt cu un pas inaintea americanilor: în scandalul de la MTR tradiționaliștii mioritici sunt aici social justice warriors, cu #resist, „raise your voice”, „make noise and disturb”, „safe zone”, „free-speech is just another name for oppresion”, etc. Ce mai, perfect trolling! Progresistii mioritici au acum un prilej teribil să evalueze cultura protestului, a maniei proletare, a toleranței , cenzurii si respectului genuin al celor cu păreri diferite. Mă tem însă că vor rata șansa unui efort intelectual si moral onest si vor juca doar piesa victimizarii pentru a se metamorfoza in călăii minoritari ai viciilor majorității. Nimic nou sub soare!

Dan Fizedean: Totuși așa ceva nu poți face dacă cu adevărat ești urmaș al lui Hristos. Dacă ai astfel de porniri nu înseamnă că ești erou al lui Hristos ci că (cel mai elegant spus) ești neînțelept. Nu așa ne purtăm credința în cetate. Sper că sunt oameni care pot totuși vorbi cu acești oameni și să le explice că aceasta nu e o atitudine de creștin.

Teodor Baconschi: Urmarea Lui Hristos nu presupune întreruperea gălăgioasă a proiecției unui film. Nu poți impune pe căi agresive nici virtutea, nici adevărul de credință.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Nu cunosc conţinutul acestui film. Acele persoane nu au nicio legătură cu instituţia Patriarhiei Române. Dreptul la opinie exprimată public este însă unul firesc, dar modul în care acest drept este exercitat va ţine cont de context şi de regulile de civilitate ce trebuie respectate într-o instituţie publică. Creştinii de orice confesiune, ca şi membrii altor culte religioase recunoscute de stat, au dreptul fundamental să îşi exprime public dezacordul faţă de promovarea unor mesaje, inclusiv subversive, care lezează sensibilitatea morală personală şi publică. O formă elegantă de protest va ţine însă întotdeauna cont de respectarea legii şi ordinii. Stilistica unor asemenea manifestări indică la rândul ei gradul de înţelegere şi de cultura al celor care aleg să se exprime public. Cred că o stilistică rudimentară sau agresivă a protestului, oricât de întemeiată din punct de vedere moral, nu e niciodată una în beneficiul bunei cauze pentru care se militează.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s