REZIST – Un an de proteste în stradă (5)

27 ianuarie 2017

Ramona Ursu: „Spre după-amiază, același site de știri care dezvăluise, în 18 ianuarie, că PSD și ALDE pregătesc două proiecte de grațiere și de modificare a Codului penal pe care să le treacă prin ordonanță de urgență dădea din nou alerta în țară. HotNews anunța, pe surse, că Guvernul plănuia să legifereze miercuri, 1 februarie, cele două proiecte fie prin ordonanță de urgență, fie prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament. Așa cum declarase, în urmă cu câteva zile ministrul Florin Iordache, varianta ordonanței de urgență era îmbrățișată mai mult de el. Țara lua foc din nou.”

Noaptea ca hoţii, Humanitas, 2017

Mihai Poliţeanu (Inițiativa Timișoara): „Un grup infracţional pare că ne consultă dacă să spargă banca printr-un jaf armat sau prin intermediul unor hackeri.”

600.000, 2017

Dana Gârbovan, preşedintele Uniunii Judecătorilor din România: „CCR a pronuntat o serie de decizii ce au schimbat conţinutul definiţiei abuzului în serviciu şi conflictului de interese, iar legiuitorul este obligat să pună legile în acord cu aceste decizii ale Curţii, în termen de 45 de zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial.

În loc să se fi avut însă o abordare transparentă a acestor legi, s-a preferat promovarea intempestivă a unor ordonanţe. Mai mult, conţinutul acestora nu se suprapune perfect peste considerentele CCR, fapt ce a ridicat imediat suspiciuni că acestea ar fi date cu „dedicaţie”, generând o contrareacţie pe măsură. Acest ansamblu de factori a demolat discursul raţional, absolut necesar pentru a gândi legi clare.”

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s