Alexandru Toma Pătrașcu: De ce tace Biserica?

„Nu se prezintă Biserica drept un campion al moralității? Nu ni se tot spune de către ziarul Patriarhiei că rostul orelor de religie este de a educa moralitatea copiilor? Nu era în Decalog și porunca “Să nu furi”?

Repet: discut despre o acțiune clară și fermă de condamnare a tentativelor de distrugere a sistemului de justiție, nu de declarații ambigue precum cele din februarie anul trecut, date la două săptămîni după ce începuseră protestele masive și cînd devenise clar din ce parte bate vîntul.

Biserica ar putea să se implice în lupta anticorupție, mai ales că are mijloacele cu care să o facă. Cum ar fi ca toți preoții din țară, în loc să-i îndemne pe enoriași “să se roage” pentru conducătorii țării, să-i afuriseasca pe corupți? Cum ar fi dacă în toate bisericile, duminică de duminică, preoții ar predica împotriva corupției și i-ar îndemna pe oameni să nu voteze cu politicieni cu probleme penale? E vorba de asanare morală, nu de încurajare a unui partid sau a altuia.”

http://www.contributors.ro/administratie/de-ce-tace-biserica

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alexandru Toma Pătrașcu: De ce tace Biserica?

  1. Ioan C. zice:

    Mda, dar de politicienii distribuie bani pentru culte (din bugetul public, că doar nu dintr-al lor), iar unii preoți îi laudă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s