Un comentariu pe contul Facebook al lui Florin Ianovici – 19 ianuarie 2018

Alin Cristea: Din nou acelasi populism (raspindit in biserici): „Prin rugăciune, post, dedicare, sacrificiu și încredere deplină în Dumnezeu, biserica poate propăși.” Biserica propaseste prin in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni. (Fapt. 2:42)

Florin Ianovici: Dacă versetul citat de tine era semnat de apostoli ai fi spus tot ca e populism. Rugăciunea , postul, dedicarea in slujire, propovaduire, partasia sfinților, nu sunt una și aceiași cu lucrările din FAP AP 2:42?

Alin Cristea: Discutia nu e ce as fi spus eu (sau alta persoana) – reactionezi necinstit, Florin. Discutia FOARTE SERIOASA este despre timpenia „post si rugaciune” care a invadat bisericile. Fundamentele bisericii sint cele mentionate in Fapte 2:42. Iar daca discutam despre post sau sarbatoare, invatatura biblica din Isaia se refera, in ambele cazuri, la aceeasi ATITUDINE: dezlegarea lanturilor rautatii. Cunoasterea Scripturii duce la o anumita ATITUDINE, nu forme de evlavie care nu sint de folos impotriva gidilarii firii pamintesti.

Florin Ianovici: Dar în postare la loc de cinste e rugăciunea la care trimite și versetul citat de tine. La fel unitatea frățească. Nu e una și aceiași? Crezi că rugăciunea în care stăruiau apostolii nu era însoțită de post? Încerc să înțeleg în ce constă populismul. Te asigur că încerc să înțeleg, nu să mă argumentez. Și tocmai ca nu cunva să fie indus în eroare și să creadă că efortul omului e cheia biruinței, am menționat adevărata cheie de boltă: harul.

Alin Cristea: E evident ca enoriasii (penticostali) nu se inghesuie sa cerceteze Scriptura. De ce aceea se si inghesuie la predicile lui Florin Ianovici si ale altor staruri confesionale. Altfel, ar verifica, precum cei din Bereea, daca ce li se spune este conform cu Scriptura. Asadar, la loc de cinste este invatatura biblica. Apoi sint mentionate celelalte trei. (La baptisti e evident ca Cina Domnului nu ocupa locul central, ci este o anexa a predicii, din pacate.) Postul nu trebuie sa apara in solicitarile oficiale decit cu aceeasi semnificatie ca si in ceea ce priveste sarbatoarea, festinul – dezlegarea lanturilor rautarii. Sau, intr-o formula mai ampla: taierea imprejur a inimii. Dar CONCEPTUL de taiere imprejur al inimii, fundamental in Biblie, presupune studiu biblic, nu post si rugaciune.

In ceea ce priveste rugaciunea, decit sa spun ca stiu ce e rugaciunea, prefer sa spun ca stiu ce NU e rugaciunea.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s