Punți de dialog (1)

RoEvanghelica

punti-de-dialogPunți de dialog între tradiția ortodoxă și tradiția evanghelică – Tim Grass, Jenny și Paul Rolph, Ioan Sauca (editori), Editura Imago Dei, Oradea, 2016, 279 p.

Tim Grass: “Viaţa înseamnă creştere şi eu cred că există paralele importante între învăţătura ortodoxă privitoare la theosis şi înţelegerea evanghelică a sfinţirii ca transformare progresivă în asemănarea lui Cristos: “părtaşi firii dumnezeiești” (2 Pet. 1:4) nu este în mod necesar atât de diferită de credința că “adevărata sfințenie este o mare asemănare cu Cristos”.

Mai mult, accentul evanghelic pe ceea ce experimentăm noi acum din această transformare și insistența ortodoxă că theosis în plinătatea lui este escatologică, sunt fiecare reflectate în învățătura celeilalte tradiții. O mai mare conștientizare a acestor convergențe și bazele lor biblice ar putea ajuta la contracararea tendinței din unele cercuri evanghelice de a accentua îndreptățirea aproape până la excluderea sfințirii, o dezvoltare care ne îndepărtează de convingerile părinților învățăturii…

Vezi articolul original 41 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s