Egoismul penticostalilor (7)

De ce nu pun penticostalii anunțuri, știri despre ALTE familii care au nevoie de solidaritate și proteste de susţinere?

Iată ce scriam acum 2 ani:

În legătură cu cazul familiei Bodnariu, au apărut îndemnuri de felul: Să nu-i lăsăm singuri de Crăciun.

Iată comentariul meu:

1. Daca continuam sa pastram focalizarea MEDIATICA doar pe cazul Bodnariu, gresim. Sint atitia altii alaturi de care am putea sa fim alaturi de Craciun. Si nu numai de Craciun.

2. De asemenea, principiul crestinesc este sa plingem cu cei ce pling si sa ne bucuram cu cei care se bucura. Daca pastram focalizarea MEDIATICA doar pe una dintre cele doua parti, gresim.

3. Daca ne pastram focalizarea mediatica doar pe cazurile majore, gresim. Crestinismul autentic nu este interesat de „evenimentul zilei” si nu cauta la fata omului!

4. Luptatorului Luminii, Cristian Ionescu, ii vine ca o manusa un astfel de caz. Dar 4 luni inainte nu a scris NIMIC pe blogul sau. Nu au fost ALTE cazuri cu care sa fie solidar? Ce va face dupa ce se va incheia cazul Bodnariu? Va intra din nou in silentio stampa 4 luni? Sau 8 luni, precum Petru Lascau, care nu scrisese NIMIC de la Paste?

MODUL isteric in care e abordat cazul familiei Bodnariu nu are de a face cu principiile crestinismului, ci cu binecunoscuta formula agresiva a „evanghelizarii” masive.

Cum sint atitia care vorbesc de dragostea lui Dumnezeu, fara a echilibra mesajul public cu dimensiunile sfinteniei, dreptatii, adevarului.

Sau o droaie de evanghelici care tot o tin sus cu Evanghelia, de parca Biblia nu ar avea si Vechiul Testament, care, din punct de vedere cantitativ, are greutate fata de Noul Testament.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s