To think or not to think, this is the question

Fosta mea sotie imi zicea citeodata: Dar tu nu poti sa nu gindesti tot timpul?

Se pare ca nu. 🙂

Si Marius Cruceru (in celebra calatorie pe care am facut-o acum citiva ani cu el la Iasi si inapoi) imi zicea: Trebuie si tu sa analizezi totul?!…

Totusi, daca veti fi atenti, veti vedea ca eu sint mai interesat sa vad cum gindesc altii.

Mai exact, sa SELECTEZ ce e mai valoros din gindurile valoroase ale altora.

Asta a fost si este una dintre activitatile mele zilnice.

(Oprire: Uneori nu avem capacitatea de a aprecia valorile, asa ca, intr-o viata de om, TREBUIE sa revenim din cind in cind asupra lucrurilor pe care le-am ignorat. A revizita scara de valori a parintilor si bunicilor, a coreligionarilor dar si a ateilor, a copiilor si adolescentilor etc. este o activitate importanta, opusa inginerismului nonvital.)

Anul acesta, cind am implinit 50 de ani, in iulie, Dana Sisoeva a facut o evocare a lui Alin Cristea pe blogul ei, dintre care redau mai jos un fragment, care ramine una dintre cele mai frumoase amintiri ale vietii mele de umanoid:

„În lunga noastră călătorie am pornit din Oradea şi la gară ne-au condus câţiva prieteni. Ţin minte bine cum, la un moment dat, pe peron a apărut Alin Cristea şi ne-a înmânat un cadou pe care l-am păstrat, în anii care au urmat, ca pe o comoară: într-o cutie de folii transparente, de tip A4, ne-a pus atâtea foi câte încăpeau. Nu le-am numărat niciodată. Conţineau: articole şi citate din „Dilema” (dar şi din alte publicaţii), scrieri de-ale lui Dan Perjovski şi Andrei Pleşu, capitole din Noica, liste cu personalităţi ale mileniului 2, informaţii despre calendarul iulian şi gregorian, poeme de Ion Pillat, liste cu piesele muzicii clasice, poezii de Ioan Alexandru, principii ale unei bune interpretări, date despre baptiştii din România, „Rânduri pentru premianţi” (să ştii că m-a urmărit textul acesta!) şi multe altele. Le-am luat cu mine aici în Spania! Mă gândesc să le dăruiesc, cândva, fiicei mele, cred că le va preţui la fel de mult! Uitasem să scriu: asta era în 2000, când accesul la internet nu era la îndemâna oricui!”

http://danasisoev.wordpress.com/2017/07/06/la-multi-ani-alin-cristea

Asadar, daca nu ma opresc nicicind din gindit, asta se datoreaza altora, care au daruit omenirii din gindirea lor.

Desi am avut parte de asprimile vietii – m-au tradat prieteni, rude, coreligionari si traiesc in mijlocul unor regimente de idioti – inca gasesc oamenii ca fiind interesanti.

Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele lui binecuvintat!

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s