Dumbrava minunată (223)

Viorel Pașca pe Facebook (19.11.2017):

„Noua bolnavi au fost trimisi in aceasta saptamana la Dumbrava astfel ca in aceste momente peste 240 de persoane in varsta, bolnave si fara adapost sunt adapostite in cele 10 case din Dumbrava, Rapa si Tinca.

Primul a fost adus noaptea tarziu, cu ambulanta de la un spital din Oradea. Bolnav de cancer, in varsta, fara casa si familie, se saturase de viata si s-a culcat pe calea ferata sperand ca trenul ce tomai se apropia sa-i curme suferinta. Nu stiu cum s-a facut, dar omul a scapat doar cu rani minore incat dupa vreo cinci-sase zile a fost externat din spital, cu destinatia Dumbrava.

Ceilalti opt, toti barbati, au si ei povestile lor, asa cum ne-am obisnuit deja, triste si fara speranta. Abandonati de familii, fara locuinte, fara venituri, o parte dintre ei alcoolici, au fost trimisi aici pentru a avea parte de un trai decent la adapost de intemperii si riscurile specifice vietii pe strada. De-a lungul anilor au fost trimisi bolnavi de catre multe institutii dar in aceasta saptamana spre surprinderea noastra am primit un bolnav trimis cu ambuanta direct din penitenciar.

Condamnat la 17 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav, a executat doar noua, si acum fiind in varsta, orb (si-a pierdut vederea in urma cu vreo patru ani) si fara locuinta, nu aveau unde sa il trimita. Are doi copii care au declarat ca nu mai vor sa fie contactati in legatura cu tatal lor, asa ca, singur pe lume, se pare ca isi va petrece ultima parte a vietii la Dumbrava.

Bucuria ca putem sa fim de folos acestor oameni este imensa si ne face sa dorim acest lucru tot mai mult si mai mult, astfel ca avand in vedere numarul tot mai mare de bolnavi trimisi la Dumbrava ne vedem “siliti” sa dam foarte curand in folosinta si ultima casa cumparata, desi abia am inceput lucrarile de renovare. Nu putem totusi sa nu vedem cum Dumnezeu ne poarta de grija, in fiecare zi in chip miraculos.

Cineva s-a oferit sa ne ofere pavaj pentru curte. Apoi o firma de termopane s-a oferit sa ne doneze geamuri si usi pt casa respectiva, iar sambata un domn din Oradea ne-a daruit o masina, atat de necesara in multele deplasari pe care le avem de facut zi de zi.

In urma cu ceva timp aparea in presa locala declaratia domnului vicepresedinte al C.J. Bihor, B.Traian care spunea la o sedinta a C.J. ca va dona salariul la Dumbrava. In acest timp, au fost multi care m-au intrebat daca a facut acest lucru. Ei bine, in aceste zile domnul vicepresedinte ne-a vizitat si si-a onorat promisiunea.

Multumim tuturor care ne-au fost alaturi in aceasta saptamana, iar pana duminica viitoare, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

Despre DUMBRAVA în presă, pe Internet și la TV

2017

Kanal D
Asa-i România!

ARSC (Agora for the Religious Societies and Communities): Interviu cu Viorel Pașca, la emisiunea „Miezul Vieții”, realizator: Cornel Dărvășan

2016

TVR 1: Cazul Dumbrava prezentat la emisiunea „Ochiul magic”
http://www.tvrplus.ro/editie-ochiul-magic-507879

2015

Foreign Policy România, Nr. 44: Top 100 FP România/ 2014 – oameni şi idei care mişcă ţara în bine

România Evanghelică (Alin Cristea): Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara
http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/03/08/viorel-pasca-unul-dintre-oamenii-care-misca-tara

2014

Digi 24: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/viorel-pasca-fermierul-care-si-a-transformat-casa-in-camin-pentru-127-de-oameni-ai-strazii-238959

Antena 1, emisiunea Observator: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil
http://observator.tv/social/un-barbat-din-dumbrava-judetul-bihor-sia-transformat-casa-in-azil-125304.html

Vocea Transilvaniei: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost
http://vocea.biz/arhiva/povestea-bihoreanului-viorel-pasca-omul-care-ingrijeste-sute-de-persoane-fara-adapost-foto

Adevărul: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie
http://adevarul.ro/locale/oradea/Ingeruloamenilor-adapos-bihoreanul-viorel-pasca-opt-ani-slujba-persoanelor-abandonate-familie-1_53caac6d0d133766a892e0a3/index.html

2010

Lydia, Nr. 36: Interviu cu Florica Pașca

2008

Bihon: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava
http://www.bihon.ro/omul-lui-dumnezeu-din-dumbrava/news-20080723-02540511

POZE

2017 – DUMBRAVA – A 10-a casă

2015 – Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s