Cristian Unteanu: O lume în mutaţie biologică cu confirmare legislativă

„În Australia spre exemplu, începând cu 2014, „genul neutru“ este recunoscut şi înscris ca atare pe documentele oficiale, iar India, Malazia, Nepalul şi Thailanda au luat aceeaşi decizie, extinzând categoria persoanelor care pot beneficia de acest statut, adâugând şi persoanele transexuale şi travestiţii. În plus, în cazul Indiei, eunucii au paşapoarte în care este menţionat „sexul E“. Din 2013, în Germania, conform unei legi din 7 mai 2013, pe certificatul de naştere al copiilor născuţi intersexuali se menţionează „sex nedeterminat“. În Elveţia, sexul înscris pe certificatul de naştere este posibil de modificat din punct de vedere legal. California este primul stat american care, în acest an, a ratificat „Gender Recognition Act“ în termenii căruia, în documentele oficiale, se poate alege între specificaţiile „masculin, „feminin” sau „binar”.

Se anunţă la orizont o mişcare amplă care, după modelul celei precedente privind recunoaşterea legală a homosexualităţii, s-ar putea să producă schimbări şi în alte legislaţii europene (Franţa dezbate în acest moment o asemenea legislaţie), mai ales că există o decizie=cadru favorabilă în acest sens din partea Consiliului Europei. Desigur, va urma şocul cultural şi religios previzibil, mai ales în cazul ţărilor din Europa centrală şi de est care vor avea aici încă un argument puternic pentru euroscepticism. Dar, dincolo de o abordare facilă de tip tabloid, întrebarea este dacă asistăm oare la o mutaţie biologică reală pe care aceste legislaţii incipiente nu vin decât s-o confirme? Dacă da, atunci este dramatic, mai ales în contextul tragediei demografice cu care se confruntă acum Europa.”

http://adevarul.ro/international/in-lume/o-lume-mutatie-biologica-confirmarelegislativa-1_59ec3f195ab6550cb85d7594/index.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cristian Unteanu: O lume în mutaţie biologică cu confirmare legislativă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s