Tupeistul Samy Tuțac

Dacă Samy Tuțac declară că e „sub protecția directă a celei mai puternice structuri de securitate din Univers” (18 octombrie 2017 – facebook.com/samytutac), asta nu înseamnă că nu trebuie să-şi asume greșelile pe care le face și să suporte consecințele deciziilor sale dubioase și ale atitudinii sale arogante.

Dacă beneficiază de protecție înaltă, atunci și alți creștini beneficiază, nu?

Și biserica pe care o slujește beneficiază, nu?

Formulele pătrățoase s-au înmulțit enorm în blogosfera evanghelică, de pe vremea Pătrățosului încoace. Nu doar penticostalii se înghesuie cu formule nerotunjite, ci și unii baptiști.

Samy Tuțac nu se ridică însă la nivelul lui Marius Cruceru, în ceea ce privește nivelul cultural, dibăcia retorică sau momentele de recluziune, în care să mediteze la gafele sale.

Acum, cînd Samy Tuțac – ca oricine care ar ajunge într-o situație foarte complicată în care este el acum, mă refer, desigur, la relația cu Biserica Baptistă Betel Timișoara și cu pastorii din Comunitatea BCB Timiș – ar trebui să practice retragerea în sine însuși și înaintea Protectorului său, vedem cu uimire cum continuă să forțeze nota în spațiul public, cu același stil agresiv, arogant și… idiot.

Nu de prieteni sau de protecție înaltă are nevoie acum Samy Tuțac, ci de un oponent onest, care să arate cu degetul adevărul. Un Natan, cum m-am simțit eu uneori față de Marius David Cruceru.

De cel puțin o săptămînă, Samy Tuțac a mărit însă dinamica postărilor sale pe contul său Facebook, care sînt preluate de nesăbuiții / nesăbuitele care întrețin tabloidul NewsNet Creștin, dar care m-aș mira să știe ce se întîmplă, de fapt, în lumea evanghelică din țară și diaspora.

Unii cred că urmează zilele acestea un MARE eveniment zgomotos la Cluj.

De fapt, marele eveniment ar fi ca Samy Tuțac să tacă!…

Să-și interiorizeze experiența ultimilor 2 ani și să caute tărie spirituală să-și țină limba, măcar acum.

Nu ceea ce zic alții despre el este important acum, ci ce îi zice Conștiința.

Desigur, la fel cum am mari îndoieli că mahării confesionali baptiști și penticostali mai au conștiință, mă îndoiesc că tupeistul Samy Tuțac își poartă cu conștiința.

Dintr-o perspectivă amplă, avem de a face, totuși, cu o veste bună – serviciile de protecție înaltă a baptiștilor români i-au tăiat aripile acestui tupeist, care ar fi putut candida peste 2 ani pentru președinția Uniunii BCB din România.

Cum zicea tăticu, cred că și bunicu, să nu ne credem cumva raiul aici pe pămînt.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tupeistul Samy Tuțac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s