NewsNet Creștin a ajuns la 20 de milioane de vizualizări. Și ce dacă?

Una dintre tristele prezențe din mediul confesional evanghelic românesc este NewsNet Creștin.

Mai mare reclama decît activitatea.

Sub pretenția de „portalul creștinilor conectați” se află de fapt un tabloid care, probabil fără să vrea, aduce grave deservicii celor care citesc diverse ştiri pe aest site.

Dar, întrucît în numeroase rînduri am sancţionat public derapajele acestui tabloid, pe care nu ştiu cine îl conduce, ar fi trebuit să îşi redefinească politica editorială și practicile de comunicare.

Orice analiză, fie și numai pe o lună, ar indica mediocritatea și im-postura acestui tabloid, ale cărui practici contravin celor mai elementare reguli de lucru cu informația:

– practica de a folosi materialele ALTORA fără a menționa SURSA

Tabloidul NewsNet Creștin continuă practica de a folosi materialele ALTORA fără a indica SURSA (25.08.2017)

În luna octombrie 2015, de exemplu, NewsNet Creștin a folosit de circa 200 de ori materialele ALTORA fără a indica SURSA.

– furtul… evanghelic

Furtul… evanghelic (12.03.2016) – NewsNet Creştin

– greşeli de scriere, inclusiv în titluri

Bă, pocăiților, scrieți corect românește (979) – NewsNet Creștin

Bă, pocăiților, NU SE PUNE VIRGULĂ ÎNTRE SUBIECT ȘI PREDICAT (362) – NewsNet Creștin

– greșeli de scriere a numelor

Bă, pocăiţilor, scrieţi corect numele (178) – NewsNet Creștin

– cea mai gravă acuzație care se poate aduce tabloidului NewsNet Creștin este abuzul de informații, respectiv manipularea lor

Așa cum scriam acum 2 ani, 1.000 de materiale în 5 luni despre un subiect (oricare ar fi acela) din 2.500 de materiale reprezintă un caz evident de ABUZ.

Vezi:

TABLOIDUL NewsNet Creștin – Încă o aniversare idioată (21.04.2016)

– NewsNet prezintă declarații ale unor evanghelici mediocri, dar nu IDEILE celor mai buni bloggeri evanghelici – Teofil Stanciu, Dionis Bodiu, Marius Corduneanu, Alin Cristea

Incompetența tabloidului NewsNet Creștin (03.03.2016)

– NewsNet Creștin nu a arătat responsabilitate în prezentarea Cazului Miroslav Wolf

Atenție la dezinformările de pe NewsNet Creștin – 8 iunie 2014

Avînd în vedere aceste practici infracționale, am anunțat încă din februarie 2016 sancționarea pe viață a acestui tabloid:

Sancţiune pe viaţă pentru blogul NewsNet Creştin

Încă din 2014 am atras atenţia:

Știri Creștine, Creștin Total și NewsNet Creștin la un loc, fiecare cu echipă de lucru, nu reușesc să aducă atîta informație pe cît o fac eu prin blogul România Evanghelică, iar în ceea ce privește dezbaterea de IDEI, toate cele trei surse de informație evanghelică circulă încă cu bicicleta…

Nu există persoane competente în ceea ce privește dezbaterea de IDEI în cele trei grupuri de lucru. Se poate observa lesne că toate cele trei grupuri folosesc INFORMAȚIE nu pentru dezbaterea de IDEI, ci pentru interese proprii care nu se referă la dezbaterea de IDEI.

Le-am apreciat pe fiecare la momentul potrivit, dar nu am cum să le apreciez acuma pentru lipsa de viziune, lipsa de competență, lipsa de etică în ceea ce privește procedurile de lucru cu informația în spațiul public.

TABLOIDUL NewsNet Creștin

Faptul că NewsNet Creșin a ajuns, în 2 ani, la 3 milioane de vizualizări, nu este o veste bună.

Cu atît mai mult, faptul că NewsNet Creștin, după 4 ani, a ajuns la 20 de milioane de vizualizări, este o veste FOARTE rea.

Teofil Stanciu, cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici și unul dintre comentatorii cu exercițiu critic al fenomenelor din mediul confesional evanghelic românesc, nu are nici măcar jumătate de milion de vizualizări.

Cît de idioți sînt pocăiții români?

Precum societatea românească. Antena 3 și România TV sînt cunoscute pentru producția de gunoi, minciuni, dezinformări, bădărănii. Iar cetățenii români le ascultă gură cască și sînt idioți, transgenerațional.

În mod similar, frecventarea unor tabloide din blogosfera evanghelică reprezintă un indice ridicat de idioțenie, care e confirmat și de alte statistici, precum cele care indică preferințele pocăiților pe YouTube, foarte multă muzică (de calitate îndoielnică) și puține predici interesante sau conferințe inteligente.

Cît de idioți sînt pocăiții români? (11.09.2017)

NewsNet Creștin NU este un portal al creștinilor conectați.

NewsNet Creștin conectează pocăiții români, deja MEDIOCRI, mulți chiar tîmpiți și aroganți, la o cișmea de apă care doar stîmpără rapid setea, dar nu e de calitate, putînd fi chiar un pericol pentru sănătatea organismului.

După cum orice sursă de apă trebuie verificată periodică, tot astfel orice canal de comunicare trebuie verificat periodic pentru a reduce pericolul infestării.

La ora actuală, pentru a se însănătoși, mediul confesional evanghelic românesc are nevoie de cu totul altceva decît de tabloide precum NewsNet Creștin sau Creștin Total.

Așa-zisul succes al acestora este în realitate aproape o tragedie pentru mediul confesional evanghelic românesc.

Cele 20 de milioane, respectiv 26 de milioane ale acestor tabloide indică de fapt o stare de fapt a evanghelicilor și penticostalilor români – mediocritatea, ca să nu zic nemernicia.

Să ne aducem aminte de ce scria anul acesta Teofil Stanciu:

„Cunosc din ce în ce mai mulți oameni pentru care PN este doar o poveste de Oradea, dar poziția lui și cuvintele lui nu mai inspiră niciun fel de respect în sine. Generațiile care vin nu îi mai acordă niciun pic de credibilitate în avans, ci toată credibilitatea de care beneficiază și toată autoritatea pe care o poate inspira altora trebuie câștigată prin fiecare gest, cuvânt etc. […]

Din păcate, UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea. Or acceptarea unor puncte de vedere diferite, critice, antipatice este un semn de normalitate, care ar putea dovedi că adevărul este mai prețuit decât supușenia slugarnică.”

PN – Paul Negruț
UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

După cum Paul Negruț și Cristian Ionescu sînt simboluri ale manipulării la baptiști, respectiv, penticostali, în mod asemănător, în domeniul circulației informațiilor, NewsNet Creștin și Creștin Total sînt simboluri ale incompetenței și manipulării.

Trăim în epoca postbaptistă a blogosferei evanghelice. Acum cîțiva ani, cei patru moguli ai blogosferei evanghelice erau din mediul baptist.

Am rămas doar eu mogulul blogosferei evanghelice. Din diverse motive, ceilalți trei au redus simțitor activitatea de influență, mulțumindu-se doar cu transmiterea de informații în spațiul public.

Fără un punct de vedere critic, competent, la adresa predicilor, muzicii, poeziei, informației din mediul confesional evanghelic românesc, nivelul corupției, manipulării, obedienței, mercenariatului va rămîne același, dacă nu cumva va crește.

Fenomenele din ultimii ani din gehtourile baptistoide și penticostaloide sînt îngrijorătoare.

NewsNet Creștin nu vă conectează.

Decît în sensul în care Neo, ca atîția alții, în Matrix, era conectat la rețea.

A fost nevoie de mult efort ca să fie mai întîi deconectat și apoi conectat în mod autentic – asta însemnînd că nu rețeaua îl manipulează pe el, ci el domină reţeaua, în numele adevărului.

La ora actuală, Alin Cristea, prin RoEvanghelica (10.000 postări), care continuă blogul România Evanghelică (49.000 postări) vă deconectează, unul cîte unul, de la rețeaua care vă manipulează și vă consumă din energia pe care o produceți.

Apoi, cu mult efort, Alin Cristea vă conectează la rețea într-un cu totul alt mod, în numele adevărului.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la NewsNet Creștin a ajuns la 20 de milioane de vizualizări. Și ce dacă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s