Un comentariu pe contul Facebook al lui Ionel Tuțac

Ionel Tutac: Un sfat pentru credinciosii care merg astazi la închinare: spune un cuvânt de multumire la adresa lui Dumnezeu si un cuvânt de apreciere la adresa celor care slujesc! Si nu uita: Parcurile sunt pline cu statuile celor care au muncit, nu a celor care au criticat!

Alin Cristea (Dar si unele statui sint in plus, de unde se vede faptul ca nu au fost destui care sa critice.)

Fisteag Mihai: Este oare undeva scris in Biblie că a CRITICA e un „dar duhovnicesc?…că din „păcate” unii au primit acest dar..dar nu știu de la cine?!?!..poate aveți vreo referință,fie chiar și Biblică.

Alin Cristea: Da, scrie in MULTE locuri din Biblie ca exercitiul critic este necesar vietii de credinta si vietii in general. Dar, si daca nu ar fi scris, ar fi trebuit sa luam in serios cerinta de a practica exercitiul critic (care nu trebuie confundat cu ceea ce numiti… critica. In Biblie i se spune birfa, mai degraba.) Nici Sfinta Treime nu este mentionata in Biblie, dar este dogma fundamentala a oricarei confesiuni crestine.

Orice progres, fie in stiinta, fie in teologie, fie in arhitectura, fie in muzica sau alte arte, este posibil prin practicarea spiritului critic. Pocaitii sint cam tantalai la capitolul asta, e adevarat. Trebuie sa compensez eu printr-o munca uriasa de informare si polemica.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s