La 25 de ani (4)

La 25 de ani: o cursă cu obstacole din pespectiva unui participant – Teodor Bulzan, Ioan Szasz, Editura Betania, Oradea, 128 p.

“Anul 1996 a rămas important și dintr-un alt motiv: în luna februarie a fost semnat documentul de fuziune dintre Biserica Holiness din SUA (3) și Biserica Betania din Oradea, România. Una dintre consecințele pozitive ale acelei decizii a fost ajutorul financiar primit, ajutor care ne-a permis finalizarea lucrărilor. Dar a mai fost ceva: a fost anul demarării proiectului de plantare de biserici în România. Numai anul acela, împreună cu bisericile Holiness din SUA au fost plantate opt biserici. Astăzi, părtășia bisericilor Holiness din România numără în jur de optzeci de biserici.

(3) – Biserica Holiness din SUA (denumirea oficială International Pentecostal Holiness Church – IPHC) este cea mai veche denominațiune penticostală, aceasta a luat ființă pe fondul mișcării de trezire spirituală care a avut loc în biserica metodistă din SUA. Așa se face că Seymour – predicatorul de culoare care a fost folosit de Dumnezeu pentru trezirea spirituală de la Azusa făcea parte deja din biserica Holiness. Astăzi IPCH are biserici în peste 100 de țări, este condusă de un “bishop” (episcop) împreună cu un bord executiv, un consiliu format din liderii structurilor regionale numite “conferințe”. Mai are un consiliu reprezentativ format din opt persoane – reprezentanți pe continente, din care am onoare să fac și eu parte, ca reprezentant pentru Europa. IPHC are la bază o mărturisire de credință penticostală și respectă autonomia bisericii locale și, foarte important, în ultimii ani și-a definit șapte valori fundamentale la care aderăm cu toții: Cuvântul lui Dumnezeu, Persoana și lucrarea Duhului Sfânt, viața de sfințenie, Împărăția lui Dumnezeu, toate generațiile, justiția, generozitatea.” (p. 38)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la La 25 de ani (4)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s