A munci sau a lucra?

Mihail Neamtu : Cei care n-au firme, dar lucrează în mediul privat, trebuie să înțeleagă cât de important este să avem un capitalism românesc. […] Vorba lui Nicolae Popa: let’s make (hard) work great again! Prin noi înşine, pentru noi înşine.

Alin Cristea: Let’s make sabbath great again! – Principiul teologic al odihnei (nu ma refer la convingerile adventiste) este mult mai important pentru o tara (care se declara crestina) decit orice principiu nonteologic al muncii. Depresia muncii trebuie invinsa prin supletea intelectual-spirituala a odihnei.

Gavril Si Dana Medrea: Problema este ca… Noi avem prea multe „sabate” mai ale in sud si in est .Dumnezeu sa ne ajute sa muncim mai intai dupa aceea sa ne odihnim .Asa cere si Scriptura cine nu munceste sa nici nu manance, nu este oare adevarat aceasta?Numai numai predicam aceasta.Lenea este un pacat la fel ca orice alt pacat.Si cat este de prezenta aceasta in poporul nostru. Domnul sa ne ierte! Asa se va curata tara noastra de pacate!!!

Alin Cristea: 1. Nu, Scriptura nu spune ca cine nu munceste nici sa nu manince (asta spuneau comunistii), ci: Cine nu vrea sa munceasca nici sa nu manince. 2. In aceasta discutie, lenea e un concept introdus artificial. 3. ODIHNA este un concept teologic, munca este un concept nonteologic. A LUCRA este conceptul care ar trebui sa ne insufleteasca. Isus a spus ca lucra precum Tatal ceresc lucreaza. Asadar, mai intii sa pricepem ca munca ne indobitoceste, dar a lucra ne innobileaza. Tot ce facem sa facem ca pentru Domnul, nu pentru construirea societatii capitaliste multilateral dezvoltate.

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la A munci sau a lucra?

  1. Alin Cristea zice:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s