Traian Ungureanu: Credinţa în călduri

„Maratonul apostolic al încălziştilor e un meci metafizic în care poarta se mută mereu, spre orizont. Să răsfoim albumul cu avertismente tragice, finale şi neînţelese.

În nemuritoarea sa ediţie din 3 august 1971, cotidianul Sydney Herald Morning, anunţa că marea barieră de corali australiană va dispărea în următoarele 6 luni. După 46 de ani, bariera e la locul ei, iar cotidianul nu vrea să se transforme în revistă de umor. În octombrie 2009, primul ministru britanic Brown ne informa că omenirea mai are „doar 50 de zile” pentru a evita drumul fără întoarcere. Între timp, schimbarea climatică a dilatat durata tradiţională a zilei.

În noiembrie 2001, marele eco-teolog Al Gore prorocea dispariţia neîntîrziată a zăpezilor pe muntele Kilimanjaro. Predicţia meteo pentru astăzi, 17 iulie 2017, anunţă ninsori moderate pe muntele chel din mintea lui Gore. În mai 2014, ministrului francez de Externe Fabius i se făcea milă de lume şi anunţa că omenirea mai are la dispoziţie 500 de zile pentru a evita „haosul climatic”. Fabius presimţea ceva, dar haosul a lovit politic, nu climatic, şi i-a topit pe socialişti la alegerile de acum o lună. În sfîrşit, profesorul Stephen Hawking, fizican cu Nobel, anunţa recent că, după nelegiuirea lui Trump, ne aşteaptă temperaturi de 250 de grade şi ploi de sulf, ca pe Venus. Totuşi, ceva mai bine mai bine decît pe Neptun (-350).”

http://adevarul.ro/international/in-lume/credinta-calduri-1_596b8a805ab6550cb8300e00/index.html

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s