America la ora antinarcisismului radical – interviu cu Martin S. Martin

Cît de mare trebuie să fie „producția de libertate” pentru ca o societate să nu intre în declin? O societate cum e cea a Statelor Unite ale Americii.

– Eu cred că sunt trei mecanisme fundamentale pentru prezervarea sănătății sociale, a integrității țării și a valorilor americane de bază. Primul este influența pozitivă a familiei tradiționale, intacte și funcționale. Toate studiile psihologice și sociologice afirmă rolul primordial al educării copiilor de părinții responsabili și devotați.

Al doilea este școala, înțelegând prin asta toate formele de educație care contribuie la formarea personalității copiilor și tinerilor: școala laică, cea religioasă, misiunile, asociațiile, cluburile sportive, organizațiile voluntare de acțiune, armata, lumea profesională.

Ultimul este exemplul și modelul date de cei din grupul cu care se asociază tânărul. Sunt foarte mari diferențe în rezultatul modelării caracteriale a tinerilor și a modului de evoluție socială care decurge din aceasta, între cei care își găsesc locul între camarazi cu idealuri și scopuri corecte și cei care devin membri ai unui gang violent, cinic și care are practici ilegale sau chiar criminale.”

Dă clic pentru a accesa iunie2017.pdf

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s