Un comentariu pe blogul lui Valentin Făt – 4 mai 2017

valentinfat.wordpress.com/2017/04/29/nu-va-jucati-cu-duminica-despre-importanta-capitala-a-sacralizarii-timpului-si-a-spatiului

nelu: „Fara timpu sacru ,pierdem vesnicia.Fara locul sacru,pierdem cerul”. Deosebit de frumos spus si de adevarat in acelas timp.Multumim.

Alin Cristea: Folosirea conceptului de „sacru” e problematica la pocaiti. Mai intii, pentru ca nu au cultura religioasa (nu au nici cultura crestina deseori, adica sint ghetoizati, nu cunosc prea mult despre alte confesiuni crestine, daramite despre cum e perceput sacrul in alte religii) si traditia baptista, penticostala si crestina dupa Evanghelizare nu incurajeaza conceptualizarea… sacrului. Pocaitii sint extrem de atenti la cuvinte, nu la IDEI, asa ca Doamne fereste sa zica cineva Sfintul Duh in loc de Duhul Sfint, sau, mai rau, Spiritul Sfint. Doamne fereste sa zica cineva euharistia in loc de Cina Domnului. Si asa mai departe. Traditia evanghelica nu incurajeaza folosirea conceptului de „sacru”, un termen ambiguu, cum numai conceptul de „iubire” mai este la umanoizi. Nu in ultimul rind, programele duminicale ale pocaitilor nu urmaresc sacralizarea spatiului uman, ci umanizarea „spatiului” divin.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s