PROTESTEZ – 12. Adevărul. Introducere

9 aprilie 2017 – Alin Cristea în fața Bisericii Baptiste Providența din Oradea.

M-au întrebat cîțiva, pe rînd, pentru ce protestez.

Împotriva minciunii, am răspuns de fiecare dată.

Un răspuns incomplet, dar suficient.

Un răspuns mai amplu, dar poate nerelevant pentru mulți – sătui de conceptul „lupta împotriva corupţiei”, demonetizat prin abuz – ar fi fost: Împotriva corupției.

Minciuna e doar unul dintre mecanismele corupţiei.

Mai sînt și altele: dezinformarea, manipularea, șantajul, mita, merceneriatul etc.

Sînt cunoscut pentru apetitul meu pentru adevăr.

M-am declarat și mă declar loial adevărului, în măsura în care se poate cunoaște.

Poziția mea e incomodă pentru mine, e incomodă pentru rudele mele, e incomodă pentru pastorii baptiști și penticostali cărora le reproșez compromisurile în chestiunea adevărului, poziția mea e incomodă pentru prietenii mei, dar e incomodă mai ales pentru nonprietenii mei, cei cărora mă opun determinat de chestiunea adevărului.

Zicea Grecul că e mai prieten cu adevărul decît cu oricine, iar Iudeul zicea că pentru aceasta a venit în lume, ca să mărturisească despre adevăr (Ioan.18:37).

Orice și oricît aș scrie, 100 sau 1.000 de pagini, tot nu aș putea îndeajuns să subliniez importanța adevărului pentru orice persoană, pentru orice familie, pentru orice instituție religioasă sau seculară, pentru orice țară, pentru economia cosmosului.

Una dintre resursele inepuizabile ale unei țări constă în loialitatea față de adevăr.

Trecutul nu trece. E nevoie de asumarea lui, de o relaționare (incomodă) cu el, de redefinirea identității în raport cu adevărul, nu cu reinterpretarea politică, culturală, ideologică a adevărului.

Biserica Providența, într-un mod mult mai intens decît alte biserici, este într-o astfel de situație – identitatea ei nu poate fi confundată cu prezenteismul (o ideologie perversă care vrea să se sustragă confruntării cu adevărul), ci are de a face cu întreaga istorie de 21 de ani.

„Adevărul este unicul teren stabil pe care putem să pășim, spunea Elisabeth Candy Staton. În funcție de adevărul în care credem, suntem ceea ce suntem și facem ceea ce facem. Dacă adevărul în care credem este, de fapt, o minciună, tot ceea ce suntem sau facem este o minciună. […]

Nevoia de adevăr este, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai puternice dovezi ale existenței lui Dumnezeu. Vedeți, ea are legătură cu acel ceva supranatural care nu se justifică decât prin sine însuși. Suntem însetați de a ști care este adevărul despre ceva, și, în aproape toate situațiile, nu ne găsim liniștea până nu aflăm acest adevăr. Căutarea este ea însăși dovada că am fost creați pentru mai mult decât o realitate care, nu-i așa, e mult prea ușor de găsit.”

http://irisologie.wordpress.com/seri-de-tineret-puterea-lumii-vs-puterea-lui-dumnezeu

În 24 martie 2017, Teofil Stanciu scria celebrele cuvinte:

„Din păcate, UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea. Or acceptarea unor puncte de vedere diferite, critice, antipatice este un semn de normalitate, care ar putea dovedi că adevărul este mai prețuit decât supușenia slugarnică.” (sublinierea mea)

UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

În 26 martie 2017, pastorul Doru Hnatiuc, unul dintre reprentanții emanuelismului negruțian cunoscut pentru practica manipulării, a predicat la Biserica Providența.

În 25 martie și în 26 martie am protestat împotriva prezenței pastorului Doru Hnatiuc la Biserica Providența.

Am continuat să protestez.

Azi, 9 aprilie 2017, la Biserica Providența a apărut Bibanul, Păpușarul-șef, Manipulatorul Alfa – Paul Negruț.

Pastorul Ștefan Iluțan s-a înhăitat cu acești agenți ai corupției – Paul Negruț, Doru Hnatiuc, Marius Cruceru.

Avînd în vedere ADEVĂRUL depre emanuelismul negruțian, despre care ați aflat zilele acestea, atît de la Teofil Stanciu, cît și de la Alin Cristea (de reținut că eu mă aflu actualmente într-un conflict cu Teofil Stanciu) – dar unii știți de 20 de ani de manipulările lui Paul Negruț și ale celorlalți -, nu e dificil de tras concluzia că pastorul Ștefan Iluțan se folosește de Biserica Providența în interes propriu.

Reiau finalul mesajului 11:

Ce relații va avea Biserica Providența cu instituțiile confesionale UEO și BBEO despre care Teofil Stanciu scrie că și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea?

Va fi Biserica Providența loială adevărului (care exclude manipularea) sau va intra în jocul pervers al emanuelismului negruțian?

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la PROTESTEZ – 12. Adevărul. Introducere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s