PROTESTEZ – 9. A fost ora 19.00

A fost ora 19.00 – Nu a fost o întîlnire a comitetului, așa cum a fost anunțată duminică, 2 aprilie 2017.

Întîlnirea comitetului a fost anulată.

Ăștia sînt normali? Anunță public o întîlnire a comitetului și o anulează?

De ce? A murit cineva? Vreun priveghi?

Sau nu au vrut (încă) să dea ochii cu Alin Cristea, Shrek al 18-lea din dinastia căpcăunilor noroioși din cartierul Nufărul?

Să fi primit vreo indicație prețioasă pastorul Ștefan Iluțan azi dimineață, la întîlnirea pastorilor din Comunitatea BCB Oradea (și Satu Mare, ar completa, cu prețiozitate, Marius Cruceru). Sau, mă rog, după?

Statutul precizează, în articolul 34, că pastorul este cel care convoacă comitetul.

Presupun că pastorul Ștefan Iluțan a anulat, telefonic, întîlnirea comitetului.

De fapt, sînt sigur 99,99%.

În mesajul anterior, de azi, am vrut să ridic următoarea chestiune: Cîte săptămîni sau cîți ani s-a gîndit oare pastorul Ștefan Iluțan că nu pot fi eu primit la întîlnirea comitetului?

Chiar nu poate înțelege un lucru atît de simplu, pe care alți pastori și baptiști din țară și din diaspora l-au înțeles atît de bine – că nimeni nu îi poate astupa gura lui Alin Cristea?

Sigur, pot formula altfel chestiunea, dar hai să nu ne împiedicăm în cuvinte?

Hai să vedem DINCOLO de cuvinte.

Am vrut să le prezint celor din comitet cîteva cazuri urîte cu ce a scris presa orădeană anii trecuți despre baptiști: plagiatorul Paul Negruț, război între frați – cu Iosif Țon, liceul Emanuel, Tăriceanu-5 soții la Universitatea Emanuel, plus cazul Richard Wurmbrand prezentat ca prietenul teroriștilor în Ziarul de Iași.

Credeam că astfel i-aș putea face să fie mai atenți la situația sensibilă în care se află, oricînd un jurnalist plăpînd sau mai zdravăn putînd să pornească un foileton de discreditare a baptiștilor orădeni (folosind cazul Biserica Providența).

Voi prezenta într-un alt mesaj, probabil mîine (mama mea împlinește 84 de ani), cele 5 cazuri, aici voi avea ocazia să ofer numeroase detalii, pe care le-am prezentat de-a lungul anilor.

Ar trebui să vă obișnuiți cu modul meu de a încerca să vă țin trează conștiința prin reluarea periodică a cel puțin 3 chestiuni – prima cu citatele lui Teofil Stanciu, a doua în legătură cu pastorul Ștefan Iluțan, iar a treia în legătură cu Alin Cristea.

Iată formularea, fără neclarități, a lui Teofil Stanciu de zilele trecute:

UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea. Or acceptarea unor puncte de vedere diferite, critice, antipatice este un semn de normalitate, care ar putea dovedi că adevărul este mai prețuit decât supușenia slugarnică.” (sublinierea mea)

UEO – Universitatea Emanuel Oradea
BBEO – Biserica Baptistă Emanuel Oradea

Dacă Alin Cristea ar muri la noapte și nu v-ar mai deranja, CEEA CE A SCRIS Teofil Stanciu (și alții) rămîne.

Nu omorîți mesagerul (dacă l-a pus Dumnezeu să scrie aceste lucruri?), rămîneți loiali adevărului. A mințit Teofil Stanciu?

Pastorul Ştefan Iluţan s-a înhăitat cu cei care practică manipularea.

Ceva s-a întîmplat cu el după 22 iulie 2016, cînd îmi scria:

„Alin, de o bună bucată de vreme citesc aproape toate postările tale și chiar și din arhivă. 1. Ai mare dreptate că nu suntem (baptiștii cel puțin) pregătiți pentru mediul online, la ce comentarii jenante lasă unii cu vază sau pur și simplu băgători de seamă. 2. Mă tot mir de (era să zic curajul tău ?? dar ar fi prea puțin) resursele de energie și sper să rămână mereu proaspete. Avem nevoie. Știi ce am realizat? Adevărul dă energie, claritate, putere și curaj. Faptul că nu te lași dus de unul sau altul e de admirat și e tot mai rar… Excelsoir!”

Oare ce s-a întîmplat între 22 iulie 2016 și 26 martie 2017 în mintea și inima lui Ștefan Iluțan astfel încît să uite că, dacă ceva îi dă lui Alin Cristea energie, claritate, putere și curaj, acesta este adevărul

Atunci cînd, în mod neinspirat, pastorul Ștefan Iluțan a menționat că Alin Cristea e exclus, nu a amintit 1). nici numărul procesului verbal al adunării generale în care a fost luată o astfel de decizie, 2). nici pentru ce vinovăție a primit această sancțiune, 3). nici de ce o astfel de sancțiune durează de 11 ani și de ce biserica nu a rezolvat o astfel de situație.

Păi 1). nu avea cum să menționeze un astfel de număr al procesului verbal, întrucît nu a existat o astfel de adunare generală și, fără nici o neclaritate, următoarea formulă este adevărată în întregime: Alin Cristea NU a fost exclus de Biserica Providența; 2). nici nu putea să menționeze vreo vinovăție, deoarece nu a fost menționată vreodată (acum circa 11 ani) vreo vinovăție la adresa lui Alin Cristea; 3). ah, lipsa de apetit a Bisericii Providența (și a multor biserici) pentru rezolvarea unor cazuri clare sau neclare este celebră.

Din seria PROTESTEZ au apărut 9 postări:

1. PROTESTEZ (26.03.2017)
2. Minciuna pastorului Ștefan Iluțan (27.03.2017)
3. PROTESTEZ – Replică lui Ştefan Iluţan (27.03.2017)
4. PROTESTEZ – 1 aprilie 2017 (01.04.2017)
5. PROTESTEZ – Stop mersului la biserică (02.04.2017)
6. PROTESTEZ – 6. Discernămîntul (03.04.2017)
7. PROTESTEZ – 7. Comitetul (03.04.2017)
8. PROTESTEZ – 8. Avanpremieră (04.04.2017)
9. PROTESTEZ – 9. A fost ora 19.00 (04.04.2017)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s