Minciuna pastorului Ștefan Iluțan

Duminică, 26 martie 2017, după miezul nopții, am afișat postarea: PROTESTEZ, prin care am protestat împotriva prezenței pastorului Doru Hnatiuc la Biserica Baptistă Providența din Oradea, duminică dimineață, 26 martie 2017.

Protestul l-am trimis şi prin email la circa 100 de adrese ale unor membri din Biserica Providenţa.

În urma protestului, pastorul Ştefan Iluţan (Providența Oradea) a transmis un mesaj prin email celor cărora le-am trimis protestul prin email.

Luni, 27 martie 2017, la 17.15, am ataşat mesajul pastorului Ştefan Iluţan şi am menţionat că voi reveni curînd cu (ample) precizări.

Pînă atunci pot însă să denunţ, în mod „complet” clar, următoarea minciună a pastorului Ştefan Iluţan, referitoare la demersul meu public:

„Faptele amintite cu țintă directă spre persoana fratelui Doru Hnatiuc sunt denaturate, neprecizându-se contextul complet al situației de atunci și a sancțiunilor luate în cazul fratelui Lucian Ciupe.”

Pastorul Ştefan Iluţan nu face apel la FAPTE, ci dă o interpretare a demersului meu public de acum şi prezintă o formulă pe care o declar a fi minciună.

Nu este advărat că nu am precizat „contextul complet” (pe care numai Dumnezeu îl știe în întregime).

Am precizat un context „suficient de complet” astfel încît să am dreptul să îl acuz de minciună pe pastorul Ștefan Iluțan.

Mesajul meu de protest din email conţine linkul la postarea Minciuna pastorului Doru Hnatiuc, una dintre cele vizualizate postari pe blogul România Evanghelică (49.000 de postări în 8 ani):

Prima pagină / arhive More stats 870.210
Ghid Organizaţii Creştine More stats 20.041
Încă un pastor răspunde penibil – Luigi Mițoi More stats 16.907
Poeziile Învierii More stats 12.093
Bloguri evanghelice A-Z (1.050) More stats 10.198
Marius Cruceru despre Ioan Panican More stats 8.143
Site-uri evanghelice A-Z (1000) More stats 7.836
Minciuna pastorului Doru Hnatiuc More stats 6.385

Dar și dacă nu ar fi conținut acest link, care prezintă informații „suficient de complete” referitoare la Cazul Lucian Ciupe, protestul meu conținea informații „suficient de complete” în legătură nu doar cu Cazul Lucian Ciupe, ci cu subiectul protestului, care nu are de a face cu Cazul Lucian Ciupe, ci cu Cazul Doru Hnatiuc. Mai precis, în legătură cu prezența pastorului Doru Hnatiuc la Biserica Baptistă Providența.

Deturnarea subiectului protestului spre persoana mea este grotesc și nu foloseşte nimănui (decît manipulatorilor emanueliști, dar nici lor prea mult, pe termen lung, întrucît, precum se știe, cu ocazia unor astfel de incidente, eu le introduc într-o cronologie a emanuelismului negruțian, prezentînd din nou și din nou consecințele nefaste asupra mediului confesional evanghelic românesc).

Răspunsul public al pastorului Ștefan Iluțan conține dezinformări (și bădărănii) care s-ar putea să fie chiar minciuni, dar trebuie să verific și de aceea mă opresc aici.

Cum am spus, în legătură cu întregul răspuns public al pastorului Ștefan Iluțan voi reveni cu (ample) precizări.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s