Comentariu pe contul Facebook al lui Teofil Stanciu

Teofil Stanciu: Mă simt dator să lămuresc câteva chestii dat fiind faptul că am cutezat să critic unele dintre argumentele formulate de prof.dr. Paul Negruț. […]

6. Din păcate, UEO și BBEO și-au câștigat o nedorită reputație de locuri în care este apreciată obediența și în care se practică manipularea. Or acceptarea unor puncte de vedere diferite, critice, antipatice este un semn de normalitate, care ar putea dovedi că adevărul este mai prețuit decât supușenia slugarnică.

Buzle Daniel: Lumea nu poate trai fara „mit”.Istoria e foarte clara in privinta necesitatii si aderarii la ele. Moise , Petru, Pavel etc.Dupa teza hegeliana teza-antiteza-sinteza e foarte clar ca pozitionarea diferita fata de acestea trece dincolo de optional in obligatoriu. Fata de Moise de exemplu ,unii s-au pozitionat impotriva nereusind in sinteza decat sa adune decadere principiala si morala si in cele din urma oprobiul divin. O teza extrem de benefica pentru sfarsitul sec XX inceputul sec XI pe care a folosit-o Dumnezeu a fost vazuta in lucrarile lui Liviu Olah continuata de oameni ca Paul Negrut etc.Acestia au ridicat lucrarea lui Dumnezeu la un nivel considerabil in Romania comunista si asa-zis postcomunista. Ramane asadar la latitudinea voastra, dragi opozanti (antitetici), sa continuati sau sa va impotriviti „intelepteste”liniei formate de acesti pionieri credinciosi. Decat un bla-bla fara sfarsit mai bine o reconsiderare a lucrarilor prin care Imparatia lui Dumnezeu ramane sub conducerea lui Dumnezeu nu a statelor care nu inteleg nimic din asta.

Alin Cristea: Continuatorul lui Liviu Olah nu a fost Paul Negrut, ci Iosif Ton (mai exact, colaboratorul lui). Mda, nu stiu daca va mai aduceti aminte de el, emanuelistii au, intr-adevar, mintea scurta, fie ca e vorba de gindit, fie ca e vorba de… amintit.

Buzle Daniel: Alin, jocul asta nu aduce nici un bine nimanui. In jocul invectivelor nu exista frumosul,adevarul claditul .In ceea ce priveste adevarul despre Iosif Ton nu cred ca neaparat ceea ce numesti „emanuelisti”se considera a fi tabara adversa.Opinii pro si contra domniei sale s-au formulat in cercuri diverse

Alin Cristea: Dani, jocul TAU nu aduce nici un bine nimanui. Nu de domnia lui Paul Negrut ca persoana e vorba (discutia nu e despre Iosif Ton), ci de domnia lui ca personaj, ca figura publica. Lucrurile publice se discuta de obicei in spatiul public. Lunga domnie emanuelista a lui Paul Negrut e in discutie, ce consecinte sint in mediul confesional evanghelic romanesc, e un fel de Iliescu al baptistilor romani care a tinut de putere in toate felurile.

Buzle Daniel: Cand am spus „domniei sale „nu m-am referit la conducere ci pur si simplu la persoana lui Iosif Ton

Alin Cristea: Iar eu am spus DEJA ca discutia nu e despre Iosif Ton, ci despre Paul Negrut. L-ai bagat in discutie pe Liviu Olah, facind o legatura pe care eu am amendat-o. Ai scris multe cuvinte, dar nu ai spus mare lucru. Doar iti stim adeziunea clara, neintinata, fata de Paul Negrut Nu ai contribuit cu nimic la imbogatirea discutiei. Nu ai adus contraargumente la afirmatiile lui Teofil Stanciu, nu ai propus vreo completare, am impresia ca ai uitat cu ce oameni inteligenti ai de a face aici. De fapt, asta e o caracteristica a emanuelistilor, care cred ca nu exista baptisti mai inteligenti, mai frumosi si mai modesti (Ptiu, drace) decit ei.

Buzle Daniel: Bravo Alin singur ai inchis cercul.Nu the mira de ce nu mai poti iesi din el.

Alin Cristea: Nu am inchis cercul. Am aratat doar ce cap patrat esti. Oricum, nici nu te aproprii de Marius Cruceru, a carui patratosenie am demonstrat-o in repetate rinduri de-a lungul anilor.

Saltul tau nesimtit (ne jignesti inteligenta) de la Liviu Olah la Paul Negrut seamana fenomenal de mult cu saltul de la Liviu Olah la (Nicolae Gheorghita si) Paul Negrut din istoria Universitatii Emanuel de pe site-ul Universitatii, unde nu e mentionat Iosif Ton, care, dupa cum TOATA lumea stie / ar trebui sa stie, e fondatorul institutiei. Pina nu o sa apara numele lui Iosif Ton acolo, orice om cu inteligenta medie, fara studii superioare, se poate intreba de ce nu apare fondatorul. Mai mult, din punct de vedere crestin, acest aspect, deloc minor, din mitologia negrutiana face ca asupra celebrului baptist ofilit Paul Negrut sa planeze suspiciunea de lipsa de caracter, mai ales daca adaugam episodul acuzatiei de plagiat, dar si prezenta la UE a unor personaje groteşti precum Victor Ponta – „simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos și mai toxic în România de azi” (Mircea Cărtărescu), Ioan Mang, cunoscutul plagiator PSDist din Oradea, Tăriceanu zis „cinci soții”.

http://www.emanuel.ro/despre-ueo/istoria-noastra

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s