Dumbrava minunată (189)

Duminică, 20 noiembrie 2016, la emisiunea „Ochiul magic”, a fost prezentat Cazul Dumbrava:

ÎN GRIJA DOMNULUI

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„In urma cu noua ani, ambulanta aducea la Dumbrava de la un spital din Oradea pe P.C. bolnav si imobilizat la pat in urma unui atac vascular cerebral. Nebarbierit, slab, cu parul valvoi si cu privirea inexpresiva, fara familie sau locuinta, era adus pentru a primi ingrijire si adapost. Dupa cativa ani in care a lucrat ca tractorist la C.A.P (cooperativa agricola de productie), a ramas fara serviciu si a inceput, ca multi altii, lupta pentru supravietuire, o lupta ce s-a dovedit a fi din ce in ce mai grea, atat din cauza saraciei cat si a bauturii de care se pare ca nu se mai putea lipsi.

Neavand sotie sau copii care sa-l ingrijeasca, nu putea fi trimis in starea in care se gasea inapoi in baraca pe care si-a „amenajat”-o pentru a-i servi de adapost, asa ca de la spital a fost trimis la Dumbrava. Si pentru ca nu era foarte in varsta, iar conditiile erau relativ bune, odata cu trecerea timpului starea lui de sanatate s-a imbunatatit pana acolo incat se putea deplasa sprijinindu-se de o singura carja. S-a adaptat usor si s-a integrat in noua familie astfel ca de-a lungul anilor nu am avut niciodata cu el probleme deosebite.

In urma cu ceva timp insa, a suferit un nou AVC iar in aceasta saptamana si-a „sfarsit calatoria” intr-un spital de unde l-am transportat acasa la Dumbrava pentru a fi inmormantat. Ieri, pe o ploaie marunta si deasa, l-am coborat in groapa luindu-ne astfel ramas bun, dupa noua ani petrecuti la Dumbrava, ani in care, speram noi, a gasit liniste, speranta si o viata mai buna.

Odata cu venirea primaverii au mai venit cativa bolnavi cu degeraturi suferite in timpul iernii si, pentru ca nu au acceptat ca membrele afectate sa fie amputate, starea lor s-a agravat intr-atat incat carnea putreda a inceput sa cada de pe oase, oferind o imagine greu de suportat si un miros ingrozitor. Nu avem ce face decat sa-i pansam incontinuu sperand totusi ca in cele din urma vor accepta si interventia chirurgicala atat de necesara in aceste situatii.

La ultima casa din Tinca se lucreaza intens, iar daca Dumnezeu ne va ajuta speram sa o putem da in folosinta peste vre-o doua trei luni. In rest, la Dumbrava e liniste, viata isi continua cursul in ritmul binecunoscut, Dumnezeu poarta de grija oferindu-ne toate lucrurile de care avem nevoie. Multumim celor patru barbati de la Cluj care ieri au venit sa ne ajute la munca, va multumesc tuturor celor care ne sunteti alaturi, iar pana saptamana viitoare, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Lydia, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s