Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2016)

thymos-10

Teofil Stanciu, editor la Editura Casa Cărții, este cel mai bun eseist dintre bloggerii evanghelici români. Blogul său Cu drezina, alături de Recitirea și Scriptorie, contribuie la conturarea tezaurului evanghelic românesc de la începutul secolului XXI.

Într-o perioadă de tranziție complicată, cu convulsii și speranțe, pentru evanghelicii români, Teofil Stanciu a oferit, prin eseurile sale, nu doar o privire de ansamblu asupra unor fenomene ale mediului confesional evanghelic românesc, ci a constituit un turnesol care a revelat spectrul cromatic al unui mediu religios minoritar bîntuit de clișeizare și ghetoizare.

Triada Teofil Stanciu – Dionis Bodiu – Marius Corduneanu a constituit, în acești ani de obezitate blogosferică, o escadrilă de avangardă care a survolat perimetrul confesional evanghelic cu o eficacitate pe care ar fi trebuit să o obțină o revistă a evanghelicilor din România, care însă nu a existat și nu sînt semne că va exista.

Așa cum am anunțat în avanpremieră în 3 mai 2016, toate cele trei premii – Blogul anului 2016, Postarea anului, Declarația anului – vor fi acordate lui Teofil Stanciu, premiul cumulat constînd în 10 cărți, dintre care sînt prezentate trei mai jos:

o-expunere-a-marturisirii apologetica-in-jurul-mesei planul-daniel

O expunere asupra Mărturisirii de Credinţă Baptiste de la 1689
Această expunere a fost publicată inițial în 1989 pentru a marca cea de-a 300-a aniversare a publicării celei de-a Doua Mărturisiri de la Londra, care a devenit cunoscută de asemenea ca Mărturisirea de Credință Baptistă de la 1689. Astăzi, baptiștii reformați din lumea întreagă au un mare respect pentru această Mărturisire și multe biserici continuă s-o privească drept declarația lor oficială de credință.

Vezi: 15 citate

Apologetica în jurul mesei
O carte care își propune să răspundă la întrebările esențiale despre credința creștină în așa fel încât orice părinte, student sau elev să găsească nu doar un tipar după care să croiască la rându-i un răspuns, ci și uneltele necesare pentru a deveni un creștin mai bine informat, cu o credință puternică, fundamentată atât pe Scripturi, cât și pe rațiune, filosofie, literatură și artă. Zece întrebări esențiale, zece autori bine documentați, zece perspective relevante.

Vezi: 10 citate

Planul Daniel
Dumnezeu a conceput trupul nostru pentru a fi sănătos şi ne-a oferit tot ce este necesar pentru a avea o viaţă înfloritoare şi împlinită. Cu ajutorul unor experţi din domeniul medical şi sportiv, pastorul Rick Warren şi mii de oameni din biserica lui, Saddleback Church, au pornit într-o călătorie de transformare a vieţii lor. Rezultatul: 15.000 de oameni au slăbit cca 120.000 de kilograme, numai în primul an. Dar schimbările din viaţa lor au însemnat mult mai mult decât kilogramele pierdute.

Vezi: 10 citate

PREMIILE THYMOS pentru bloguri evanghelice

Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2007)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2008)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2009)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2010)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2011)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2012)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2013)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2014)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2015)

thymos1 thymos2 thymos3

thymos4 thymos-5-220 thymos-6-220

thymos-7-220 thymos-8-2201 thymos9

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2016)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s