Un comentariu pe Facebook despre pocăiții români din SUA – 28 ian 2017

http://www.facebook.com/alin.cristea.9

Am semnalat un articol din New York Times:

Donald Trump, the Religious Right’s Trojan Horse:

Mary Ciot: I do not believe a Christian can go Democrat because they stay against moral values of everything that God says is right

Alin Cristea: Bullshit

Lidia Ilc: Alin Cristea , you know very little about politics in USA, after you lived in USA for 20 years you have an opinion to share, indeed the rest is bulshit

Alin Cristea: Stiu multe despre politica din SUA, ca sint informat, dupa cum se poate vedea din sutele de articole pe care le-am semnalat, atit in romaneste, cit si in engleza, dar, de fapt, nu e vorba de politica, ci de CULTURA politica si de CULTURA americana in general.

Nu e nevoie ca cineva sa traiasca 20 de ani in SUA ca sa stie ce se intimpla acolo si sa sintetizeze aspectele esential ale societatii in diferite decade.

Pe de alta parte, multi din cei care traiesc de 20 de ani in SUA (abrutizati, din punct de vedere cultural si spiritual, de munca in contextul capitalismului salbatic) sint gogomani, facind in public comentarii timpite si dovedind ca nu sint in stare sa-si depaseasca atitudinea timpita rezultata dintr-o gindire idologiza(n)ta. Acestia dovedesc aceeasi gindire reductionista si cind abordeaza alte domenii, precum CULTURA religioasa, muzicala, cinematografica etc.

Pocaitii romani din SUA sint cel putin la fel de inculti, aroganti si birfitori precum cei din Romania, doar ca in context mai mare – casa mai mare, masina mai mare, cos de cumparaturi mai mare. In consecinta, si prostia lor poate parea mai mare decit prostia celor din Romania.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s