Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (24.01.2017)

Criticul de artă (baptistă) Caius Obeadă a denunțat decadența audiovizualului românesc, anumite televiziuni din România participînd necorespunzător, în viziunea lui, la redarea sentimentului patriotic american (republican) cu ocazia întronării lui Donald Trump, o trîmbiță care cîntă pițigăiat într-o lume postmodernă copleșită, dacă e să ne luăm după un alt critic de artă (baptistă), Marius Cruceru, zis Pătrățosu, de suprasaturație vizuală.

Acelaşi critic de artă (baptistă) din Oradea a atras atenția că mesianizarea lui Trump are de a face cu „modul cu totul amnezic” în care se raportează baptiştii la fenomenele ‘gorniste’, prilej cu care a făcut referire la „salata beuf de teologi chemați să dea binecuvîntare”.

Alin Cristea a turnat muştarul (pe Facebook)… Aşa că unora le-a sărit… muștarul. Rudele sale din SUA au ales un reprezentant pentru a fi pompierul de serviciu. Problema a fost că s-a prezentat la datorie nu cu canistra cu apă, ci cu cea de benzină… La această oră, focul e în derulare, s-au făcut apeluri către alte clanuri româno-americane specializate în pompierismul de serviciu să participe la temperarea temperaturilor transatlantice.

Un foc distrugător a avut loc la București, fără victime de data aceasta. Registrul temperaturilor scăzute continuă însă în România, astfel că cetățenii români petrec mai mult timp în casă cu televizorul (care minte poporul). Totuși, un număr neaștptat de mare de bucureșteni au participat duminică la protestul din Capitală, după care teleormăneanul care a traversat înapoi spațiul transatlantic s-a făcut… foc și pară. În consecință, președintele țării, colorat în roșu în seara protestului, a anunțat recent că îi va îndemna pe cetățeni să se desprindă din fața micilor ecrane pentru a participa la un referendum. Zis-a și Cristian Tudor Popescu: România sau Românica?

Un număr semnificativ de pastori baptiști americani au participat la funeraliile omului de afaceri Donald Trump, care a fost îngropat în Casa Albă, de unde patrioții nord-americani (fără mexicani și fără canadieni) așteaptă semnale de pe lumea cealaltă, a politicii… Un număr semnificativ de baptiști fac parte din actualul congres. Nu e de mirare atunci că liderul baptiștilor din România – care se declară de dreapta, dar e cam stîngaci – a primit cu căldură inițiativa confraților americani de 100 de zile de rugăciune pentru președintele Trump. La cîte gafe face americanul, ar trebui măcar 400 de zile de rugăciune. Iar penticostalii să contribuie și ei la efortul internațional cu vreo 20 de nopți de rugăciune.

Alin Cristea a contribuit și el, din nou, cu… muștarul. A zis că maioneza tăiată a lui Viorel Iuga trebuie revizuită cu gălbenușuri proaspete. Ouă de calitate se găsesc la John Piper:

„Today we will inaugurate a man to the presidency of the United States who is morally unqualified to be there. This is important to say just now because not to see it and feel it will add to the collapsing vision of leadership that enabled him to be nominated and elected.

Not only that, but if we do not see and feel the nature and weight of this sorrow, we will not know how to pray for his presidency or speak as sojourners and exiles whose pattern of life is defined in heaven, not by the mood of the culture.”

Pompierii de serviciu, atenţie cu număratul ouălor. Unii (cred că) au două perechi de coaie.

Alții, care n-au boașe, cred că vine sfîrșitul lumii…

Din seria Tabletă escato-logică

Cum mi-am petrecut sfîrșitul lumii (22.05.2011)
Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (23.01.2014)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tabletă escato-logică: Știri de ULTIMĂ oră (24.01.2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s