Dumbrava minunată (181)

Duminică, 20 noiembrie 2016, la emisiunea „Ochiul magic”, a fost prezentat Cazul Dumbrava:

ÎN GRIJA DOMNULUI

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„Saptamana la Dumbrava a inceputul zgomotos, cu drujbele turate la maxim ale oamenilor din Bistrita Nasaud veniti sa mai taie o parte din lemnele de foc. S-a incheiat la fel de „zgomotos” in compania unui grup de tineri din Jebel ce au adus daruri iar apoi cu vocile puternice, acompaniati de acordeon , trompeta si saxofon au facut atmosfera sa vibreze si multi ochi sa planga ascultand versurile atat de reale si actuale din cantarile lor.

Unul dintre bolnavi a decedat in aceste zile iar groparilor daca pana acum le trebuiau vreo patru ore sa sape o groapa, acum, din cauza pamantului ingjetat bocna le-a trebuit doua zile. Zic si eu ca au „sapat”, dar de fapt au taiat groapa cu topoarele, intrucat harletul si tarnacopul s-au dovedit ineficiente.

In locul celui „plecat” dintre noi au venit alti cinci bolnavi: Primul de peste 80 de ani, Al doilea trimis este o femeie de vre-o treizeci si sapte de ani, bolnava psihic ce a trait in ultimii ani mai mult pe strazile orasului si pe la azilul de noapte din Oradea. Despre al treilea nu cunosc multe detalii in afara de faptul ca in urma cu multi ani s-a dat in grija unor tigani oferindu-le in schimb locuinta. In urma cu trei ani a fost scos afara de acestia iar el a locuit pe la vecini traind din mila altora, pana in urma cu cateva zile cand i-a fost amputat un picior. Neavand o locuinta si nici pe cineva care sa-l ingrijeasca , a fost trimis la Dumbrava.

Urmatorul are labele picioarelor degerate necesitand amputatie dar pentru ca nu a permis acest lucru a fost externat. Nu are copii iar sotia lui a decedat in urma cu foarte multi ani. In timp ce asistenta medicala ii pansa picioarele deja in stare foarte grava, am tot incercat, insa fara sorti de izbanda, sa-l conving sa accepte operatia, deoarece in caz contrar sansele de a ramane in viata sunt foarte reduse.

Ultimul venit are si el degetele mainilor si ale picioarelor degerate necesitand interventie chirurgicala, dar care nu se poate face fara acordul sau. Asa se intampla ca la ora actuala avem vreo trei oameni cu degeraturi care trebuiesc pansati in continuu , iar mirosul membrelor aflate in avansata stare de putrefactie este de nesuportat. Saptamana trecuta am postat in retrospectiva de atunci o poza cu picioarele degerate ale unui bolnav de aici. Ei bine, starea lui se agraveaza in fiecare zi, astfel ca talpa piciorului a inceput deja sa se desprinda de os. Totul e complicat avand in vedere incapatanarea continua a acestor bolnavi de a permite amputarea partilor afectate, punandu-ne astfel intr-o situatie fara iesire.

Cu toate acestea, ne bucuram ca putem sa le fim de folos si cu ajutorul lui Dumnezeu care ne poarta de grija si a multora care ne sustin ,reusim zi de zi sa aducem un plus de mai bine in viata multor necajiti, bolnavi si fara adapost. In speranta ca veti avea in continuare o seara placuta, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Lydia, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s