Dumbrava minunată (180)

Duminică, 20 noiembrie 2016, la emisiunea „Ochiul magic”, a fost prezentat Cazul Dumbrava:

ÎN GRIJA DOMNULUI

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„Alte noua persoane au fost trimise in aceasta saptamana la Dumbrava. Unele din ele foarte grav bolnave, altele fiind doar in varsta, fara adapost sau sprijin din partea celor din jur. Una din ele, fara familie, fara cineva care sa o ingrijeasca, s-a „tarat” prin viata facand „naveta ” in ultimii ani intre spital si adapostul de noapte. Cand starea ei s-a agravat peste masura, cei de la adapostul de noapte au trimis-o din nou la spital de unde a fost directionata cu ambulanta la Dumbrava, unde a decedat la putina vreme.

Ultimul venit, cel de ieri, imi povestea cum in ultimii saptesprezece ani, dupa ce a divortat, a devenit „omul nimanui”, pribegind intr-o parte si alta muncind in diferite locuri si dormind acolo unde i se oferea ocazia. Acum insa, bolnav, abia tarandu-si picioarele, nu mai poate munci si prin urmare nimeni nu-l mai vrea si nici nu are vreo idee unde ar mai putea gasi un un adapost.

Ceilalti sapte, cu povesti la fel de triste, vor beneficia si ei de adapostul si ingrijirea de la Dumbrava, intelegand si acceptand poate intr-un final ca uneori viata poate fi nedreapta cu unii sau neinduratoare cu altii. Din pacate la Dumbrava poate fi vazuta multa durere, oameni care sufera si fara speranta de mai bine. Intr-una din seri, trecand pe la una din case am vazut un bolnav de cancer in ultima faza despre care doctorii mi-au spus in urma cu ceva timp ca nu mai au ce sa-i faca, boala fiind mult prea avansata, astfel ca zilele lui sunt numarate.

Era vremea cand se dadea cina asa ca l-am intrebat cum reuseste sa manance avand in vedere ca avea traheostoma si nici sa vorbeasca nu mai putea. Am ramas socat vazand cum a scos din sertar o seringa uriasa, apoi a umplut-o cu o pasta special pregatita pentru el si dupa ce a scos la vedere de sub haina un furtun a „transferat” intreg continutul din seringa prin furtunul care era introdus printr-o incizie din abdomen direct in stomac, „operatiunea” durand mai putin de cinci secunde. Unul din barbatii care erau impreuna cu mine nu si-a mai putut stapani lacrimile gandindu-se cat de mare lucru e sa fii sanatos, cu mintea intreaga si cu un loc pe care sa-l poti numi „acasa”.

Viata la Dumbrava isi urmeaza cursul asa cum ne-am obisnuit, cu suisuri si coborasuri, vazand in fiecare zi mana lui Dumnezeu care ne poarta de grija, uneori in chip spectaculos, alteori discret incat ai crede ca asa-i normal sa fie. Multumim tuturor care ni s-au alaturat si in aceasta saptamana si celor 14 persoane din Arad si Timis care au venit din nou sa dea o mana de ajutor la taiatul lemnelor de foc atat de necesare in aceasta perioada. Pana saptamana viitoare, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Lydia, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s