Secrete din trecut (10)

secrete-din-trecut

Secrete din trecut – Cathy Gohlke, Life Publisher International, Oradea, 2016, 391 p.

“- În ciuda lucrurilor de care se face vinovat… că a mințit și a furat nevasta și copilul altui bărbat, cred că Joe Sterling te-a iubit cu adevărat. Lieselotte mi-a scris asta.

– Nu înțeleg de ce a vrut să se căsătorească cu ea. Mama nu putea fi atât de frumoasă după atâtea luni în lagărele de concentrare. De ce să născocească o asemenea poveste?

– Războiul îi înnebunește pe bărbați. Bărbații nebuni fac lucruri nebune. Marta scutură din cap. Știu doar ce mi-a scris Lieselotte, că a fost rănit în război și nu putea să mai aibă copii. Cumva a crezut că, dacă se căsătorea cu această femeie însărcinată și vrednică de milă pe care o salvase, nu numai că putea să devină tatăl copilului ei, dar într-un fel putea să-și ispășească vina de a fi luat parte la ororile acestui război, să răscumpere viețile pe care le luase, salvând aceste două vieți.

– Mama l-a urât. Niciodată n-am înțeles, dar acum văd de ce. De ce nu l-a părăsit? De ce nu s-a întors la Lukas?

– Nu știi? Marta zâmbi trist. Probabil pentru că nu ești mamă încă. Se cufundă în canapea. A vrut să-l părăsească. L-a implorat să divorțeze și să o ajute să se întoarcă în Germania. Ar fi vrut să te ia cu ea, să te aducă lui Lukas, chiar dacă știa că era bolnav și posibil să nu se mai însănătoșească. Dorea să fie cu el, prima ei dragoste și soțul ei. Dar Joe Sterling a refuzat-o. I-a spus că te va păstra pe tine, că niciodată nu îi va permite să părăsească țara cu tine. Ridică din umeri. Numele lui fusese trecut pe certificatul tău de naștere. Avea toate drepturile legale să te păstreze.” (p. 364)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s