Din istoria blogosferei evanghelice – 29 decembrie

2011 – Dinesh D’Souza: Măreția creștinismului (6)

Măreția creștinismului – Dinesh D’Souza, Editura Imago Dei, Oradea, 2011, 351 p.

“Creștinismul a îmbogățit noțiunea de responsabilitate politică și socială asigurând un model nou: acela al conducătorului care slujește. În Grecia și Roma antică nimeni nu s-ar fi gândit să-i considere pe liderii politici ca fiind slujitorii cuiva. Sarcina liderului era să conducă. Dar Cristos a inventat conceptul că modul de a conduce este prin slujirea nevoilor altora, în special a celor care se află în cele mai mari nevoi.” (p. 81)

“În Occident, creștinii au construit primele spitale. La început ele au fost doar pentru creștini, dar, în cele din urmă, au fost deschise pentru toată lumea, chiar și pentru musulmanii care au pășit pe pământurile ceștine cu scopul de a cuceri. […]

De asemenea, creștinismul a produs mari personalități, de la Vincet de Pal la Maica Tereza, care și-au dedicat viețile slujirii săracilor și a bolnavilor. Nicăieri în altă parte – nici în alte religii, nici în societăți seculare – nu mai găsim ceva asemănător. Nu trebuie să fii creștin, nici măcar credincios ca să recunoști că această credință Occidentală a făcut extrem de mult pentru a îmbunătăți viața omului și a diminua suferința umană.” (p. 85)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s