Din istoria blogosferei evanghelice – 19 decembrie 2016

2009 – Marcel Cosma: Mircea Geoană, Obama şi cucuvelele

„- Credinţa nu este şi nu trebuie să fie ruptă de viaţa politică. Manifestată din belşug în rândul evanghelicilor, compartimentalizarea vieţii – două etaje ale trăirii, unul lumesc, celălalt sacru – e o denaturare şi o fugă de realitate.

– Trebuie să învăţăm să ascultăm opinia celuilalt până la capăt, nu să o respingem una-două sau, mai rău, să sărim la beregată. Acesta e un exercițiu de etică creştină, o apropiere de “aproapele” nostru.”

2010 – Mark Dever: 9 semne… (9)

“În lucrarea sa Treatise Concerning Religion Affections, Jonathan Edwards sugera că adevărata creștere în ucenicia creștină nu este până la urmă numai bucurie, folosirea mai frecventă a limbajului religios sau cunoașterea mai profundă a Scripturii. Nici măcar nu reprezintă o creștere în bucurie, în dragoste sau în grija pentru biserică. Nici măcar faptul că râvna noastră și lauda pe ca re o aducem lui Dumnezeu cresc nu sunt dovezi indubitabile ale creșterii spirituale adevărate. Care este atunci dovada adevăratei ceșteri spirituale? Conform celor spuse de Edwards, chiar dacă acestea pot fi o dovadă a ceșterii spirituale adevărate, singurul semn vizibil al creșterii spirituale este o viață trăită în sfințenie, înrădăcinată în negarea de sine a creștinului. Biserica ar trebui să se caracterizeze printr-o preocupare vitală pentru acest tip de creștere spirituală în viețile membrilor.” (p. 261)

9 semne ale unei biserici sănătoase – Mark Dever, Editura Făclia, Oradea, 2010, 329 p.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s