Dumbrava minunată (176)

Duminică, 20 noiembrie 2016, la emisiunea „Ochiul magic”, a fost prezentat Cazul Dumbrava:

ÎN GRIJA DOMNULUI

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„Sapte bolnavi au fost adusi la Dumbrava in aceasta saptamana, unii in stare grava, paralizati, cu amputatii sau alte probleme. Numarul lor a trecut binisor de 230 astfel ca mai avem putine locuri libere ceea ce imi creaza un sentiment puternic de neputinta si disconfort. M-am gandit la un moment dat sa dam in folosinta o parte din casa pe care am cumparat-o saptamana trecuta dar acest lucru e destul de complicat din anumite motive astfel ca inca ne gandim la solutii pentru a nu fi nevoiti sa refuzam pe nimeni.

In aceste zile, mai precis ieri, am avut bucuria sa fim vizitati de peste douazeci de studenti din mai multe zone ale tarii, studenti in Timisoara, care au venit sa petreaca o zi intreaga printre bolnavii de la Dumbrava, Rapa si Tinca. Vazand insa atatia tineri la un loc, plini de energia si entuziasmul pe care numai la aceasta varsta il poti avea, am hotarat ca prima parte a zilei s-o petrecem la ultima casa unde volumul de munca este imens…

Deoarece in curte erau multe anexe darapanate si inutile am inceput sa le demolam pentru a elibera spatiul unde in primavara vor fi plantati trandafiri si alte flori ce vor aduce multa culoare si incantare pentru cei bolnavi. Asa ca baieti si fete au muncit de zor in ciuda frigului patrunzator de afara, sub steagurile ce fluturau usor in bataia vantului. (Mi-am propus ca primul lucru pe care-l voi face dupa ce voi cumpara casa va fi sa inalt acolo steagul galben pe care scrie „Dumnezeu poarta de grija” in semn de respect, recunostinta si multumire pentru ceea ce face pentru noi)

Dupa masa de pranz luata cu intarzaiere, in jurul orei 16 au inceput sa viziteze bolnavii, sa cante colinzi si sa imparta cate un mic dar pentru fiecare astfel ca abia seara tarziu au pornit inapoi spre Timisoara. Va multumesc dragi tineri pentru daruire, pentru timpul ,osteneala si dragostea pe care ati dovedit-o fata de acesti oameni. Fiind in preajma sarbatorilor de iarna am fost vizitati de mai multe persoane care au hotarat sa daruiasca din ce au avut bolnavilor pe care-i ingrijim, in timp ce unii care n-au putut veni personal au ales alte cai prin care sa fie de folos .

Am fost placut surprins si de ajutorul primit de la mai multe biserici de romani baptiste si penticostale de pe coasta de est a Spaniei care au trimis ulei, zahar, orez si alte lucruri. Va multumesc tuturor pentru implicare si ajutor iar pana saptamana viitoare cand ne vom „auzi „iarasi, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Lydia, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s