Un comentariu pe Facebook – 13 dec 2016

Teofil Copil: Azi m am gandit la cata politica se face in biserica baptista din Romania. Nu is doar critic, dar ganditi-va: Biblia ne spune/ ne cere sa facem lucruri practice pentru aproapele nostru. Ex: un pahar de apa, un telefon, un ajutor fizic, o incurajare in necaz, s.a.m.d. In schimb, in realitate, fratii baptisti abia daca se suna sau se cauta intre ei. Baptistii se roaga public mai putin sau kiar deloc, in comparatie cu inceputurile libertatii din 89′. De asemenea, legaturile fratesti sunt slabe. Multi membri nestiind unul de problemele celuilalt. Nu isi marturisesc pacatele unii altora, si multi nu mai cred in darurile spirituale ale Duhului Sfant: proorocia, daruri de vindecare sau eliberare de duhuri dracesti. Baptistii, au in general un nivel bun sau inalt de cultura si educatie, un spirit civic si critic considerabil de bun, dezvoltat de educatia religioasa oferita in biserica, dar cad usor in extrema duplicitatii, a mandriei si a nerecunoasterii slabiciunilor lor.

Marius Toma: Daca vrei o schimbare incepe cu tine insuti, posteste, roaga-te, discuta cu lideri (daca ei au timp de tine), scrie-le in privat, dar nu arunca public problemele din mintea ta. S-ar putea sa fie doar in mintea ta. Sper sa vada nevasta-ta postarea si sa te puna la colt macar cateva zile. Daca n-ai de lucru, cauta-ti.

Alin Cristea: Nu, aceste chestiuni nu sint doar in mintea cuiva. Modul in care reactioneaza Marius Toma e gretos, duplicitar si cu totul imatur. Pai, conform filozofiei lui de viata, ar fi trebuit sa nu se adreseze ASTFEL, public, lui Teofil Copil, ci sa ii scrie in privat… O astfel de perspectiva nu tine cont de faptul ca crestinismul este personal, DAR NU PRIVAT. Cliseele cu care defileaza pocaitii pe Facebook consuma foarte mult timp, din pricina discutiilor superficiale, dar agresive, ale pocaitilor carora le lipseste nu doar ci cultura dialogului, ci si smerenia banala cu care ar trebui sa-si gaseasca pozitia fata de preopinenti in spatiul public.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s