Comentarii pe contul Facebook al lui Daniel Burtic

Daniel Burtic: Coalitia pentru Familie a avut initiativa de a organiza intalniri cu partidele care au depus liste de candidati si de a le cere incheierea unui protocol prin care sa se angajeze ca vor sustine adoptarea Legii de modificare a Constitutiei si vor vota pentru organizarea rederendumului in luna aprilie 2017.

Fara votul a 66% a celor care vor fi in noul parlament, referendumul nu se va putea organiza. Si semnaturile noastre a celor trei milioane de romani nu vor avea efectul dorit.

Acum este momentul sa cerem fiecarui candidat sa-si exprime public pozitia fata de initiativa de modificare a Constitutiei privind familia. Coalitia pentru Familie a cerut partidelor sa incheie protocol de sustinere, iar protocoalele care se incheie le facem publice, precum cele doua prezentate astazi cu ALDE si PSD.

Urmeaza zilele urmatoare dupa ce se incheie si alte protocoale sa le prezentam public.

Dan Dana Suciu: Reactii de felul: „da cu astea v-ati trezit sa defilati acum” , sunt inutile. Orice politician ar fi fost in locul nefericitului domn Tariceanu am fi spus la fel. Intrebarea esentiala ramne, de ce nu v-ati mobilizat cand inca se putea organiza referendumul pe 11 dec. ? Acum e normal ca toti sa incerce sa ciupeasca votul celor +3 mil. Supararea mea este ca pentru politicieni suntem, ba fanatici, ba tampiti, ba masa de prostit, ba intoleranti, etc. Dupa comentarii imi dau seama ce bine se incadreaza unii. Daca, eram la protest o suta de mii, mai aveam acum aceasta discutie? Daca era un protest la Bucuresti cu 300 de mii? Daca…

Danny Corbut: Unii chiar nu vor sa inteleaga ca aceste conferinte si intalniri la o universitate cu liderii politici e absolut normala intr-o tara civilizata!!!

Andone Beniamin: Interesant ca de foarte multe ori cei care is „macho” pe facebook sunt cei care in zilele de vot stau in pat deoarece „oricum nu se schimba nimic”. Au fost, vor mai veni… i-am ascultat si apoi avem dreptul si totodata datoria sa mergem la vot.

Unele comentarii care arunca cu noroi in dreapta si in stanga, sincer, nu isi au rostul. Nu cred ca prin comentarii de genul il onoram pe Dumnezeu si mai mult decat atat, ajungem sa ii dezinformam pe altii de lucrurile care sau discutat in Aula Mare (Capela) a Universitatii Emanuel.

Andone Beniamin: 😂😂 unora chiar le place să arunce cu pietre. Nu ai ce face frate!! Ati fost acolo? Nu! Ati auzit? Nu! Vorbiti? Da! C’asa-i românu, la atât se pricepe. Doamne iarta-ne!

Alin Cristea: Interventiile lui Andone Beniamin sint stupide. Acum la teologie se primesc si adolescenti?

Lidia Popute: Domnul Isus a fost judecat de farisei ca sta la masa cu vamesii,corupti din acea vreme,deci sa avem grija sa nu fim farisei,si apoi daca vrei sa spui cuiva care este crezul tau indiferent de cine e aceea persoana si ce viata traieste ,trebuie oare sa ai o atitudine ostila si de respingere,sa-i arati cat e el de josnic si tu cat esti de sfant?.Unde gasim asta in Biblie?

Lidia Popute: Decat sa aratam cat suntem de ” spirituali” atunci cand judecam actiunile celor care au curajul sa iasa in fata ar fi mai bine sa-i sustinem in post si rugaciune asa cum poporul evreu a sustinut-o pe Estera atunci cand a mers inaintea imparatului.Biblia ne invata nu sa ne dezbinam ci sa ne rugam unii pentru alti si pentru vei inaltati in dregatorii.Ne place sau nu anumite persoane ,ele sunt pentru o vreme in dregatorii si nu au fost pusi acolo nici de pastorulNegrut nici de vreun alt lider evanghelic ci a fost ales de popor.

Ioan Popa-Baciu: Eu știu una și buna dacă un politician de tacma ăstora intra în adunare sau capela are un singur privilegiu, să-i dam voie sa spună cu voce tare rugăciunea : ai mila de mine păcătosul! Altfel ce sa caute în adunarea celor neprihăniți, alianțe și cârdășii?!

Andone Beniamin: Nu este un SPATIU RELIGIOS acesta! Este AULA MARE a Universitatii Emanuel… unde s-au tinut si se vor tine manifestari publice, religioase, artistice, etc…

Cristi Hercut: Ioan Popa-Baciu, apostolul Pavel a vîndut corturi Romei, a făcut afaceri cu imperiul, a cîștigat o groază de bani. S-a făcut frate cu dracul pe limba dvs. Care asociere e mai neagră?

Ioan Popa-Baciu: Capela este un loc special de închinare nu este clubul băieților veseli !

Alin Cristea: Cristi Hercut Chestiunile nu sint comparabile. Nu ne jigni inteligenta.

Andone Beniamin: Interesant ca se fac unele afirmatii prostesti pline de clisee religioase si dupa ce le raspunzi si le argumentezi totul se nasc intrebari stupide!

Danny Corbut: Din nefericire asta-i ocupatia unora la ora asta. Dar cand trebuiau sa faca ceva concret, au stat pe tusa. Acum se afla sa vorbeasca, tocmai ei.

Danny Corbut: Am o curiozitate totusi: cati din cei ce comenteaza prezenta liderilor politici la UEO au si stat in ploaie 2 ore in Oradea asa cum am stat eu si alte mii la protestul din octombrie? Ca de comentat e simplu……! Si inca ceva: nu am facut pe nimeni prost sau alte invective. Ioan Popa-Baciu te rog sa nu ma acuzi pe nedrept si sa nu-mi atribui adjective pe care nu le-am folosit.

Danny Corbut: Trist ca vorbim in lipsa de cunoastere si informatii. In loc sa urmareasca intalnirea, comenteaza o poza prin „asocierea” a doua persoane.

Danny Corbut: E important sa stii si convingerile morale la cei ce candideaza nu doar promisiunile. Ce-i rau ca au loc aceste intalniri cu toate partidele? Asta nu pricep? A spurcat cumva Tariceanu capela prin prezenta lui? Sa fim oameni maturi si sa gandim ca atare. Daca venea Saftoiu sau Gorghiu care refuza protocolul pt organizarea referendumului era mai bine?

Ioan Susman: Eu am încercat sa vad în aceste evenimente un dialog pașnic, nu o politizare. Și dialog nu poți sa porți decât cu cei ce conduc destinele tarii.

Alin Cristea: Ioan Susman Cum adica „dialog nu poți sa porți decât cu cei ce conduc destinele tarii”. Atitia martiri NU au vrut sa poarte dialog cu cei care conduc destinele tarii. Si, oricum, dialogul intr-o societate nu se poarta doar cu puterea POLITICA / MILITENIASCA. Exista diverse forme de influenta si dialog. De aceea ridem pina azi de replica lui Stalin: Da cite divizii de tancuri are Papa?

NOTĂ

Selecţia de mai sus reprezintă doar o parte din comentarii. Dar sînt suficiente pentru a observa clișeele din mediul confesional evanghelic românesc, cît și faptul că pocăiților le lipseșete cultura dialogului.

UPDATE 28 noiembrie 2016, 00.45

Danara Dana: In rest,Dumnezeu ne va judeca pe fiecare dupa criteriile Lui,datoria noastra este sa-i iubim pe toti si sa-i chemam la pocainta!In plus,sper ca citez exact”nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu”,lucram cu ei in calitate de reprezentati vtemelnici ai statului si ii indemnam sa faca ce e bine inaintea lui Dumnezeu.Daca ne asculta,e spre binele natiunii!

Cipri Ciprian: Iubeste ti aproapele si nu judeca ca sa nu fii judecat!

Alin Cristea: „Nu judeca ca sa nu fii judecat!” e principiu biblic? Pentru ca acelasi Isus a spus: Judecati dupa dreptate. Iar Pavel a zis: Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea? Si daca lumea va fi judecata de voi, sunteti voi nevrednici sa judecati lucruri de foarte mica insemnatate? Si: Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai mult lucrurile vietii acesteia? (1 Cor.6:3) Si: ce am eu sa judec pe cei de afara? Nu este datoria voastra sa judecati pe cei dinauntru? (1 Cor.5:12)

Cipri Ciprian: Aia va fi la judecată de apoi! Se pare ca nu ai inteles nimic „teologule”

Alin Cristea: 1. Ba, eu sint DUMNEAVOASTRA. 2. Isus si Pavel s-au referit la judecata de pe pamint.

Alin Cristea: „Dumnezeu ne-a dat dreptul sa judecam! Ba inca ne-a spus ca avem datoria sa judecam. Nu ne-a dat insa dreptul sa osandim.” – Daniel Branzai

http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2009/11/26/despre-judecata

Cipri Ciprian: Judeca teologule judeca….si scoate ti barna din ochi!

alin Cristea: 1. Ba, eu sint DUMNEAVOASTRA. 2. Fara o gindire teologica, astfel de comentarii stupide – care nu au de a face cu crestinismul autentic, ci cu o teologie terapeutica larg practica la ora actuala – vor fi si in a doua parte a secolului XXI peste tot pe Facebook. Din diverse motive, pastorii nu confrunta public aceasta teologie terapeutica, nici stilul ignobil al comentatorilor. Facebook incurajeaza o prezenta a mastilor, a fetelor, nu o prezenta a chipurilor, a PERSOANELOR. Dedublarea pocaitilor din ghetourile confesionale se prelungste in spatiul virtual. Daca pina acum era greu sa fii autentic in adunarile pocaitilor, acum devine cel mai greu sa fii autentic pe Facebook. Liderii evanghelicilor romani actioneaza DOAR politic / politicianist, nu si cultural, moral-spiritual sau civic-social.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s