Baptiştii români au protestat pe Facebook faţă de prezența lui Călin Popescu Tăriceanu la Universitatea Emanuel din Oradea

În articolul „Dumnezeu face politică!”. Liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, şi-au făcut campanie la Universitatea Emanuel (FOTO), de pe site-ul eBihoreanul, se menționează următoarele:

„Co-preşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au venit, vineri, la Oradea, unde s-au întâlnit cu reprezentanţii tuturor cultelor religioase la Universitatea creştină Emanuel pentru a-şi exprima susţinerea pentru demersul Coaliţiei pentru Familie în ceea ce priveşte modificarea Constituţiei. […]

După întâlnire, deşi au anunţat-o iniţial la Hotelul Continental, liderii partidului ALDE au susţinut o conferinţă de presă tocmai în Capela Universităţii Emanuel, folosită şi ca Aula Magna, alături de reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Familie.”

Agerpres a publicat în 21 noiembrie Comunicat de presă – ALDE, în care Călin Popescu Tăriceanu declara că ALDE „a fost primul dintre partide care a susținut din primul moment demersul Coaliției pentru Familie pentru modificarea Constituției”.

În 22 noiembrie, pastorul Ionel Tuţac a protestat, prin 2 postări pe contul său Facebook, faţă de prezența lui Călin Popescu Tăriceanu la Universitatea Emanuel din Oradea.

În prima postare, Ionel Tuțac a precizatcă atunci când s-a formulat Statutul actual al baptiștilor români, în anul 2007 (aprobat de Guvern în 2008) Congresul baptiștilor a votat că pastorii n-au dreptul să facă politică. Pastorul Ionel Tuţac era atunci consilier județean. S-a conformat si s-a retras din viața politică.

De fapt, în statutul baptiștilor din România menţiunea are legătură cu apartenenţa la un partid: „Păstorii bisericii nu pot fi membri ai partidelor politice.” – Art. 26 (3).

Ionel Tuţac, 49 de ani, este de 23 de ani pastor al Bisericii Baptiste Harul din Lugoj, care are în prezent 1.100 membri și 12 filiale. A fost preşedintele Comunităţii Baptiste Timişoara (2003-2015), secretar general adjunct (2003-2007) şi secretar general (2007-2015) al Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România. Anul trecut a candidat pentru funcția de lider național al baptiștilor români.

A doua postare este aceasta:

„A-i cere unui politician aflat la a cincea căsătorie să promoveze valorile familiei este ca şi cum a-i cere unui hoţ să păzească o cutie cu comori sau unui lup să protejeze o turmă de oi!”

Au fost comentarii, dar nu așa de multe ca în alte părți, precum pe contul Facebook al lui Daniel Burtic, directorul Radio Vocea Evangheliei Oradea și unul dintre reprezentanții Coaliției pentru Familie (Daniel Burtic a fost cel care a condus întîlnirea publică din 22 octombrie), calitate în care a participat la întîlnirea de vineri de la Universitatea Emanuel.

Atît în comentariile de pe contul lui Daniel Burtic, cît și în comentariile de pe alte conturi, cum ar fi cel al lui Vlad Crîznic sau cel al lui Amos Vesa (penticostal?), au existat reacții vehemente față de prezența lui Tăriceanu 5 soții (cum e numit pe Facebook) la Universitatea Emanuel.

Pe bună dreptate, unii și-au adus aminte că și Victor Ponta Victor a fost primit la Universitatea Emanuel Oradea, acum 2 ani.

Mircea Cărtărescu scria anul acesta ceea ce se știa de fapt încă de acum 2 ani: Victor Ponta a devenit simbolul a tot ce e mai corupt, mai mincinos și mai toxic în România de azi.

În 23 noiembrie, Paul Negruț, rectorul Universității Emanuel, a dat un interviu prin telefon postului Radio Vocea Evangheliei Timișoara referitor la întîlnirea de vineri.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Baptiştii români au protestat pe Facebook faţă de prezența lui Călin Popescu Tăriceanu la Universitatea Emanuel din Oradea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s