Rînjetul urii (5) – Daniel Brânzei

barzilaiendan.com/2016/11/09/prima-impresie-multumim-lui-dumnezeu

Cică: „Nu este treaba mea să-l susțin pe Donald Trump. Este treaba mea să fac tot ce pot ca să o împiedic pe doamna Clinton împreună cu tot ceea ce reprezintă ea pentru avansarea planului lui Antichrist pe planetă. Toți mebrii elitelor, care sunt antichriști în atitudinea lor față de Dumnezeu și de Christos, au fost frânați prin această înfrângere.”

Am cele mai mari suspiciuni că e treaba unui pastor (baptist) să împiedice pe cineva…

Doar dacă se numește Dietrich Bonhoeffer…

Treaba unui pastor (baptist) e însă să fie loial adevărului și să țină sus standardele spirituale (care sînt mult mai înalte decît cele morale).

Bă, Daniel Brânzei, cînd o să ți se taie capul (sau altceva) pentru că ai deranjat vreun lider al vremii cu standardele moral-spirituale, atunci o să fiu primul care să afirm că ești unul precum Ioan Botezătorul, gureșul slujitor al lui Dumnezeu.

Cînd știm prea bine (știm?) ce puțini ani ani a trăit verișorul lui Isus, și nu mînca la McDonald’s, nici nu era la costum și cravată, și cînd știm prea bine (știm?) cîte milioane de evrei au fost uciși în ultima sută de ani, ca să nu mai vorbim de creștinii care au fost uciși în secolul XX, secolul martirajului, CUM de putem fi atît de dezorientați de niște alegeri electorale, nu contează în ce țară?

CUM de uităm că Dumnezeu nu e nici idolul nostru, nici prietenul nostru, nici Tatăl nostru dacă sîntem fiii minciunii?

CUM de uităm că Dumnezeu nu se schimbă și nu tremură nici un pic în fața puternicilor lumii?

Noi trebuie să tremurăm înaintea lui Dumnezeu!

Noi trebuie să trăim o viață după voia lui Dumnezeu, nu după moda electorală, politică, financiară sau religioasă!

Americanii nu au votat PENTRU, ci au votat ÎMPOTRIVĂ.

Daniel Brânzei este unul dintre figurile publice din lumea evanghelică românească care a întreținut reflexul resentimentar.

Păcatul nu are de a face doar cu cele 10 porunci, ci cu TOATĂ viața umană, cu TOATE aspectele existenței umanoizilor.

În Biblie nu scrie despre Internet și despre computere, dar scrie despre PĂCAT și că ființa umană este sub tirania păcatului, indiferent că merge cu bicicleta sau că scrie pe Facebook.

Sînt suficiente articole în limba engleză dinainte și după alegeri care atrag atenția, cu responsabilitate, asupra reflexului resentimentar.

Daniel Brânzei nu doar că nu atrage atenția asupra reflexului resentimentar, ci încurajează rînjetul urii.

Nu e prima dată cînd folosește în mod grotesc resursele pe care le are la dispoziție.

Este evident însă că nu și-a exersat suficient abilitățile polemice pentru a fi unul dintre actorii scenei publice care să aibă într-adevăr ceva important de spus.

Nu sînt convins nici de faptul că TOŢI membrii elitelor sînt „antichriști în atitudinea lor față de Dumnezeu și de Christos”.

O asemenea idee este contrazisă de relatările biblice și de istoria Bisericii.

Poate că, dacă nu punea virgule, Daniel Brânzei ar fi reușit o afirmație moderată: Toți membrii elitelor care sunt antichriști în atitudinea lor față de Dumnezeu și de Christos au fost frânați prin această înfrângere.

În felul acesta s-ar fi referit clar DOAR la o parte din elite.

Dar, și în acest caz, am cele mai mari îndoieli că TOȚI aceștia au fost frînați prin această înfrîngere.

După cum se poate lesne vedea, Daniel Brânzei (precum toată ceata mare a evanghelicilor români din SUA care devin prostuți cel puțin o dată la 4 ani) nu vorbește de victorie, ci de… înfrîngere.

Accentul celor dominați de reflexul resentimentar nu e pe bucuria victoriei, ci pe rînjetul satisfacției că nu au cîștigat… ceilalți.

Dumnezeu nu acționează în spiritul reflexului resentimentar.

Mai trebuie să aștepte destul acești mercenari resentimentari pînă vor afla dacă Trump va acționa după cum cred ei că va acționa.

Cineva observa că Reagan nu a satisfăcut întotdeauna solicitările celor din Moral Majority, el a numit-o la Curtea supremă pe Sandra Day O’Connor, care a susținut avortul.

Mai accentuează Daniel Brânzei: „Împotriva doamne Hillary și a elitelor mondiale am fi votat și pentru o coadă de mătură!”

Cu o astfel de atitudine, nici nu e nevoie de vreo Hillary (de ce îi spune pe numele mic?) pentru ca o democrație precum SUA să decadă.

O astfel de atitudine poate fi și parte a explicației pentru starea proastă a bisericilor evanghelice româneşti din SUA (și alte țări).

Daniel Brânzei ar trebui să lase pe alții, care se pricep, să scrie postări cu conținut și care motivează oamenii să voteze PENTRU, nu împotrivă.

Nu e treaba lui Daniel Brânzei să-l susțină pe Trump (dar ce altceva face, de fapt, cu astfel de postări, din care transpare rînjetul urii?), dar nici să-și consume resursele moral-spirituale îMPOTRIVA cuiva.

Decît dacă, desigur, e un urmaș al lui Ioan Botezătorul.

Dar nu e…

Nu e nici un urmaș al lui Daniel în groapa cu lei.

E doar un pastor român în groapa cu… dolari.

Din seria RÎNJETUL URII

Rînjetul urii (1)
Rînjetul urii (2) – Vaca de Michelle
Rînjetul urii (3)
Rînjetul urii (4)

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Rînjetul urii (5) – Daniel Brânzei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s