Emanueliştii şi contemplarea

mariuscruceru.ro/2016/11/04/conferinta-pastorala-2016-universitatea-emanuel-din-oradea

Cică: „Iată, am ajuns la a III-a ediție a conferinței pastorale. Se pare că devine deja o tradiție a contemplării, a discuțiilor seminale sau ascuțirii uneltelor pentru un următor an de slujire.”

Păi degeaba au ajuns la a III-a ediție, că tot aceeași baptiști ofiliți se perindă pe la microfon…

O tradiție a… contemplării?

Pătrățosu nu se dezminte… Cînd vrea să zică ceva (despre emanueliști), zice, nu are rețineri.

Și ce contemplează emanueliștii ăștia?

Probabil își contemplează copiii, ginerii, în curînd și nepoții, dar și mercenarii, cu care este „căptușită” instituția baptistă asta cunoscută pentru nepotism și numeroase gafe publice.

În 2014, ce căuta Victor Ponta la Universitatea Emanuel?. Pînă și Beni Cruceru a pus această întrebare. Iar Marius Cruceru ce credeți că zicea cîndva? „Ne merităm vrîncenizarea, meleșcanizarea, pontanizarea, vangelizarea, măzărinăzarea.”

În 2010, emanuliștii l-au „contemplat” pe Lucian Ciupe, pînă bătuții în cap din Comunitatea bisericilor baptiste Oradea i-au retras ordinarea.

Iată un comentariu relevant: „Nu va doresc sa ajungeti sa vedeti cum rezolva Paul si Florin Negrut problemele conform Matei 18.15-20. Ce naiva puteti fi. Baietii astia au sters din Biblia lor acest text. Te executa fara sa stea de vorba cu tine. Cum l-au executat zilele acestea pe fostul pastor al Bisericii Providenta Oradea. Unii tocmai plecau, omul nici macar nu era acolo sa aiba posibilitatea sa se apere…si acesti indivizi pe care dvs ii ridicati in slavi …l-au executat matematic…ridicandu-i ordinarea fara ca omul sa fi fost pus sub disciplina bisericii ( asa cum cere statutul).” (Comentariu unbaptist pe blogul lui Petru Lascău)

În 2007, Paul Negruţ era acuzat de plagiat.

Ghici ghicitoarea mea: Cine l-a exonerat pe Paul Negruț?

Frate-său!… Pe atunci comandantul garnizoanei baptiste Oradea!

Acum e alt nemernic la butoanele de comandă… Coleg de pastorală cu Paul (neorbit pe vreun drum al Damascului) la clădirea aia imensă lîngă care oprește tramvaiul (și sînt multe mașini parcate duminica dimineață).

Tot în 2007, Garnizoana dădea următorul comunicat:

„Conducerea Comunităţii Baptiste de Oradea nu este de acord cu invitarea teologului Iain Torrance la Universitatea Emanuel din Oradea din cauza poziţiilor teologice ale acestuia aflate în clar dezacord cu crezul nostru. Cerem de urgenţă conducerii Universităţii Emanuel să refuze în termeni categorici oferta prof. Iain Torrance.”

Negruţul de la garnizoană striga, cică, la frate-său, Negruțul de la holdingul Emanuel.

De unde pînă unde atunci CONTEMPLARE la emanueliști?

Ăștia sînt oameni de acțiune, nu care… contemplează.

Ăștia întîi fac ceva (sau zic ceva), după aceea gîndesc…

Să-și asume nemerniciile?… Nici vorbă!

Și Paul Negruț predă… etică creștină!

Ce-a uitat bunica, probabil…

Sînt din nou în postura asta destul de neplăcută să folosesc portavocea și să strig: Împăratul Negru e gol! Emanueliștii sînt goi! Li se vede puța!

Ce-a mai „contemplat” Pătrăţosu cu blogurile lui…

L-a „contemplat” pe Iosif Ţon, dar şi pe Ionel Tuţac. L-a „contemplat” și pe Dugulescu… Și pe Gheorghiță seniorul…

Și Biserica Iris din Cluj îi pune an de an microfonul la dispoziție, pentru numeroase sesiuni, acestui hămesit de notorietate, manipulare și vinovat de merceneriat? Rușine, Beni Fărăgău! N-am crezut că o să ajung vreodată să zic așa ceva, taman anul ăsta!

Cică: „Te așteptăm cu drag pentru a discuta teme legate de preocupările curente ale pastorilor și nu numai.

Sînt așteptați la conferință nu numai pastorii ordinați, ci toți cei care dovedesc interes in slujirea bisericii în laicat sau fac parte din echipe de slujire în tangență cu tematica amintită.”

Păi ce preocupări CURENTE să aibă mai importante pastorii (ordinați) decît adevărul, dreptatea și mila?

Exact ACESTE preocupări nu le au emanuliștii!

Criza identităților false nu e doar în societatea românească (unde domină, cum îi plăcea Pătrățosului să spună, „vrîncenizarea, meleșcanizarea, pontanizarea, vangelizarea, măzărinăzarea”), impostorii conduc biserici şi instituţii. Dintre aceştia, Paul Negruţ, Doru Hnatiuc, Marius Cruceru se disting în special…

Şi să nu-i uităm pe Viorel Iuga și Samy Tuțac, Marii Mediocri înscăunați la nivel național cu girul lui Paul Negruț.

Ediția a III-a a conferinței pastorale emanueliste e de un fapt un simulacru… Încă unul!

Lupii tineri care s-au alăturat grupului de conferențiari negruți se înșală dacă cred că oamenii o să uite cu cine s-au dat, cînd veni-v-a vremea căderii, cu trosnet, a emanuelismului negruțian.

Emanueliștii nu sînt urbani. Sînt exemplare suburbane ale unei culturi mediocre și resentimentare.

Scria recent Dănuț Mănăstireanu: „Niciodată baptiştii în special, şi evanghelicii în general, nu au avut între ei mai mulţi oameni educaţi şi cu înalte competenţe intelectuale şi profesionale. Din păcate, asfel de persoane sunt mai degraba marginalizate în biserici şi, din această pricină, prea puţin active în alegerea liderilor.”

Boala provincialismului emanuelist e prezentă în organismele eclesiale și în structurile confesionale.

Oricîte conferințe ar face emanueliștii și alții, lui Dumnezeu îi place mai mult ascultarea de poruncile divine decît performanțele academice, muzicale sau de sezon.

Oricîte evenimente ar organiza evanghelicii români (în țară și în diaspora), Împărăția lui Dumnezeu nu înseamnă distracție tinerească și mese îmbelșugate de Sărbătoarea Mulțumirii, ci neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfînt.

Oricît ne-am plînge, nu-mi rămîne decît să parafrazez forumula Pătărțosului:

Măi baptiştilor, vă meritaţi negruţizarea, crucerizarea, hnatiucizarea, iugacizarea.

Pînă nu vă ridicați, cu demnitate, în numele Adevărului, Universitatea Emanuel nu e a voastră, ci a urmașilor LOR și a urmașilor urmașilor LOR…

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Emanueliştii şi contemplarea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s