Din istoria blogosferei evanghelice – 21 octombrie

2008 – Alin Cristea: Al cui fiu este Vadim Tudor?

„În 19 decembrie 2006 scriam pe lista de discuţii Masa Rotundă (peste 700 de membri, moderator Iosif Ţon):

“Corneliu Vadim Tudor a afirmat că este fiu de pastor baptist, discreditînd astfel atît numele de baptist cît şi pe cel de fiu de pastor.

Am căutat pe Internet cu Google: Vadim baptist.

Nu am găsit încă un loc care să certifice apartenenţa lui religioasă sau a tatălui său. Vă rog daţi-mi o mînă de ajutor (sau 10), poate ştie cineva cum putem afla date corecte.

Să credem că Uniunea Baptistă va da vreun comunicat oficial (precum face Biserica Adventistă) fără presiunea celor pe care îi reprezintă?

Un amic mi-a spus ca CVT ar fi prorector la un colegiu teologic baptist din SUA. Poate cineva să confirme sau să infirme, cu date care pot fi verificate? ”

2015 – Teofil Stanciu: Cum să-ți „încreștinezi” contul de FB

„Se știe că un creștin adevărat trebuie să fie un mărturisitor. Iar dacă are un cont de FB, și contul respectiv trebuie să îndeplinească aceeași condiție. Să prelungească în virtual mărturia creștinească.

Ca să treacă proba încreștinării, trebuie să îndeplinească totuși anumite condiții neoficializate, dar prezente implicit în mediul online.

Mai întâi, musai să conțină niște versete (dacă sunt din alea cu fundal colorat în nuanțe stridente și cu sclipici, e cu atât mai bine). Niște „icoane” reprezentându-l pe Isus sau niște buchete de flori pot aduce un plus de strălucire kitsch bine-venită.

Pe urmă, trebuie să fie punctat de câteva „cauze” pe care creștinul le susține. De preferat, copii mutilați. Nu contează că imaginile sunt dinaintea FB și circulau pe email, nu contează că ar trebui să fie deja adulți de când au fost fotografiați. Important e să fie din alea cu „share dacă-ți pasă” sau „1 like = 50 Cenți”, „1 share = 1 Dollar).”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s