Dumbrava minunată (165)

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„Primul bolnav venit in aceasta saptamana este un tanar simpatic, usor afectat psihic, trimis cu ambulanta de unul din spitalele din Oradea. Mama lui a murit cand l-a nascut, de tata nu stie mare lucru, astfel ca a crescut fara dragostea, afectiunea si caldura unei familii. Casa de copii nu i-a putut acoperi nevoile pe care orice copil le are, iar acum, fara casa, fara familie, singur pe lume, isi cauta un rost si un tel in viata. Ma bucura mult evolutia starii lui de sanatate din aceasta zile si sper din toata inima sa-si gaseasca aici linistea si pacea de care are nevoie.

Apoi au fost aduse alte doua persoane, una de 84 de ani, imobilizata la pat, grav bolnava, fara casa si apartinatori si din pacate fara sanse de vindecare. A trait doar cateva zile fiind inmormantata apoi in cimitirul din Dumbrava. Ultimul venit, un bolnav care a trait multa vreme pe strada, nu s-a putut adapta conditiilor de la noi si a plecat a doua zi sa-si caute „norocul” in alta parte. Tot in aceste zile a decedat si Vladut, un tanar aflat in grija noastra de peste patru ani, imobilizat la pat, grav bolnav si cu multiple afectiuni psihic.

Marti si miercuri am avut onoarea sa primim „vizita” unei echipe de la TVR 1 care a filmat si inregistrat o parte din activitatile si preocuparile noastre de zi cu zi. Apoi, au fost la cateva din institutiile statului din Oradea pentru a asculta si punctul lor de vedere cu privire la ceea ce se intampla in Dumbrava. Se pare ca parerile au fost echilibrate fara a aduce vre-un element de noutate in cele spuse de-a lungul timpului, exceptie facand o doamna care a vorbit din partea Consiliului Judetean care m-a uimit mult cu ignoranta, superficialitatea si subiectivitatea
de care a dat dovada in cele spuse. Abia astept sa o „vizitez” in zilele urmatoare pentru a-i cere sa-mi spuna unde sunt locurile disponibile in care institutiile subordonate Consiliului Judetean, poate ingriji bolnavii si persoanele fara adapost. Nu de alta, dar am adresat cereri tuturor institutiilor si mi s-a raspuns ca nu sunt locuri libere , ba mai mult , de-a lungul timpului acestea au trimis la Dumbrava sute de bolnavi.

Sfarsitul saptamanii a fost de asemenea incarcat, avand totusi bucuria de a fi impreuna cu o echipa de voluntari din Cluj si cativa tineri din Statele Unite care ne-au ajutat la taiatul, caratul si aranjatul catorva din lemnele necesare pentru iarna. Una peste alta , a fost o saptamana plina iar pana cand ne vom „auzi” iar, fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.

P. S.

In aceste zile am primit si o donatie mai putin obisnuita: o multime de capre ! Multumim pt tot.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Lydia, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s