Din istoria blogosferei evanghelice – 2 octombrie

2012 – Alin Cristea: Dicționar evanghelic de teologie: Lipsește Stanley Grenz

„Teologul baptist a fost una dintre personalităţile proeminente ale teologiei evanghelice contemporane. Autor sau coautor a 25 de cărţi şi a peste o sută de articole în reviste teologice, editor consultant la Christianity Today, membru în Comisia Etică a Alianţei Baptiste Mondiale, Stanley Grenz a fost inclus în două ediţii Who’s Who in Religion şi în ediţia Who’s Who in U.S. Writers, Editors and Poets. […]

Stanley Grenz a fost unul dintre primii care au văzut în schimbările din filozofie şi cultură, produse de gîndirea postmodernă în a doua jumătate a secolul XX, oportunităţi majore pentru proclamarea Evangheliei. A integrat concepţiile sale în dinamica bisericii locale, teologia şi doxologia, eseul academic şi cultura populară.”

2014 – Andy Stanley: Când munca și familia intră în conflict (2)

cand-munca-180

Când munca și familia intră în conflict – Andy Stanley, Societatea Biblică din România, Oradea, 2014, 119 p.

“În timp, familiile noastre învaţă că singura modalitate de a ne capta atenţia este prin crearea unei crize. Hai să recunoaștem; e uimitor cât de mult timp putem “fura” de la serviciu când copiii noștri sunt într-o criză. Bărbați și femei devin dintr-odată extrem de îndrăzneți față de șefii lor, președinții de companii și boardul de conducere atunci când acasă este o criză. Ceea ce era de neînchipuit se transformă în ceva ne-negociabil.

Cunosc un director care a petrecut 29 de zile împreună cu soţia sa la un centru de dezintoxicare, la 900 de km de casă. 29 de zile. Însă, cu trei ani înainte, nu investise aproape nimic în ceea ce numește acum cea mai importantă relație a sa. Dacă cineva i-ar fi sugerat să-și ia o vacanță de 29 de zile pentru a investi în căsătoria sa, ar fi râs. Dar a făcut-o – însă doar atunci când a fost constrâns.” (p. 23)

2015 – Kevin DeYoung: Extrem de ocupat (2)

extrem-de-ocupat

Extrem de ocupat – Kevin DeYoung, Editura Scriptum, Oradea, 2015

“Nu ignora pericolul fizic al unei vieți aglomerate. Amintește-ți că cele mai grave amenințări sunt de ordin spiritual. Atunci când suntem extrem de ocupați, ne expunem riscului însuși sufletul nostru. Provocarea nu este doar cum să scăpăm de niște obiceiuri proaste. Provocarea este să nu scăpăm de sub control viața noastră spirituală. Pericolele sunt serioase, și tot mai frecvente. Și arareori ne aflăm în siguranță, în ciuda a ceea ce credem.

Primul pericol este acela că viaţa aglomerată ne poate ucide bucuria. Acesta este cel mai evident şi mai iminent pericol spiritul. Viaţa noastră de creştini ar trebui să fie marcată de bucurie (Filip. 4:4), să aibă gustul bucuriei (Gal. 5:22) și să abunde de plinătatea bucuriei (Ioan 15:11). O viață aglomerată atacă toate aceste domenii. Potrivit unui studiu, navetiștii au parte de un nivel de stres mai ridicat decât piloții de pe un avion de luptă sau polițiștii din trupele speciale. Cu asta ne confruntăm. Cu cât viața noastră este mai frenetică și mai înverșunată, cu atât suntem mai înclinați să cădem pradă anxietății, resentimentelor, nerăbdării și irascibilității.” (p. 28)

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s