Biserica lui Hristos (2)

biserica-lui-hristos

Biserica lui Hristos – mărturie, înnoire și echilibru duhovnicesc – R. Lamar Vest, Steven J. Land, Editura Pleroma București și Editura Scriptum, Oradea, 2016, 347 p.

“Dacă ideea închinării este doar aceea de a avea o experiență care să-i ajute pe oameni să se simtă bine, atunci ei nu au nevoie să cunoască istorisirea biblică. Ei nu au nevoie să-și cunoască unii altora istorisirile despre bucurie, speranță, durere și frică. Ei nu au nevoie să-și poarte poverile unii altora. Ei nu au nevoie să mijlocească. Ei nu au nevoie să se lamenteze, nici să se veselească.

Tot ce au nevoie ei este să predice, să cânte și să se roage suficient de repede și de tare ca să copieze simțirea plăcută pe care au avut-o în serviciul public anterior. Problema cu această abordare este, desigur, că va solicita tot mai mult efort. Ei vor avea nevoie de istorisiri și evenimente tot mai spectaculoase. Ei vor avea nevoie de mai multe celebrități și de un divertisment tot mai bun!

Toate experiențele vieții necesită interpretare. Mulți oameni suferă din pricina dezamăgirii profunde cu privire la Dumnezeu, dezamăgire care și-a făcut casă alături de îndoielile personale și de plictiselile infiltrate în sufletul lor. Doar adevărul Scripturii, amintit constant și urmat cu credincioșie, poate să ne elibereze de viața cu alinări episodice.” (p. 64)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Biserica lui Hristos (2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s