22 septembrie 2016 – zi neagră pentru evanghelicii români

22 septembrie 2016 e ziua cînd a apărut, pe site-ul Comunității BCB Timișoara, mesajul insipid al președintelui Alianței Evanghelice din România cu ocazia începerii anului școlar și ziua cînd a apărut, pe site-ul Cultului Penticostal, comunicatul Consiliului Bisericesc în care se anunță suspendarea din slujba de pastor a lui Florin Ianovici, președintele Comunității Regionale Penticostale București, și sancționarea altor doi pastori.

Despre mesajul lui Viorel Iuga am scris azi:

Viorel Iuga în toată splendoarea mediocrității lui ‘schemoase’ şi emfatice

După ce am pus 20 de postări azi pe RoEvanghelica, vreo 6 ore nu am avut conexiune la Internet. După ora 22.00 am aflat despre decizia liderilor penticostali naționali, care, indiferent de care parte e adevărul, dreptatea (și mila? Ptiu, drace!), indică încă un moment de criză în istoria postdecembristă a evanghelicilor români.

După ce baptiștii l-au pierdut pe Iosif Țon și penticostalii pe Vladimir Pustan, două figuri nu doar publice, ci legendare – nimeni din spectrul baptist, respectiv penticostal, nu se apropie, ca notorietate, carismă și activitate instituțională, de acești doi coloși din istoria postdecembristă a evanghelicilor români – momentul Florin Ianovici cade, fără milă, într-o perioadă fastă pentru evanghelicii români, anul acesta fiind unul special, cînd o conexiune nesperată s-a realizat între societatea românească și ghetoul evanghelic o dată cu Cazul Bodnariu, la care se adaugă apariția romanului Sărbătoarea Corturilor, pentru prima dată, în cultura română, un roman de o asemenea anvergură avînd pocăiții ca fundal.

Voi reveni cu o postare dedicată comunicatului.

Doar sînt cunoscut ca un atent observator (și) al istoriei comunicatelor evanghelicilor români…

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 22 septembrie 2016 – zi neagră pentru evanghelicii români

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s