Gabriel Andreescu: Penuria de argumente împotriva căsătoriei şi a parteneriatului între persoane de acelaşi sex

„Coaliţia pentru Familie a anunţat strîngerea a trei milioane de semnături, deşi ajungeau 500.000. Imensa lor majoritate a fost strînsă de culte, în frunte cu BOR. Preoţii au umblat pe la casele oamenilor, au răspîndit formulare prin biserici şi şcoli, au cerut semnături pînă şi la spovedanie.

Să fi fost ilegitimă intervenţia cultelor în procesul de revizuire constituţională? Cultele, ca oricare alte organizaţii private, au dreptul să-şi exprime şi să-şi promoveze planurile. Criticabilă este lipsa de onestitate a procedurilor: presiunile, exploatarea neştiinţei oamenilor, ascunderea în spatele unei umbrele civice. Susţinerile Coaliţiei pentru Familie au fost încărcate de falsuri. Împotriva evidenţelor, Coaliţia a prezentat opoziţia la căsătoria persoanelor de acelaşi sex ca o tendinţă europeană. I-a minţit pe oameni că alte consultări populare au fost un succes. Or, consultarea populară care a dus la amendarea Constituţiei croate a determinat forumul suprem croat să adopte, în luna iulie 2014, „legea parteneriatului pe viaţă“. El asigură persoanelor gay aceleaşi drepturi ca şi cuplurilor heterosexuale căsătorite. În Slovacia, referendumul din 7 februarie 2015 nu a putut fi validat, întrucît a participat doar 21,4% din populaţie. Era necesară depăşirea pragului de 50%. Premierul slovac şi o parte din clasa politică au criticat iniţiativa. În urma referendumului din Elveţia, în luna februarie 2016, propunerea interzicerii căsătoriei între persoane de acelaşi sex a fost respinsă. În raport cu realităţile, campania pentru referendumul din România a avut caracterul unei manipulări în masă.”

http://www.observatorcultural.ro/articol/penuria-de-argumente-impotriva-casatoriei-si-parteneriatului-intre-persoane-de-acelasi-sex

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s