Din istoria blogosferei evanghelice – 15 septembrie 2016

2012 – Randy Alcorn: Legea răsplătirilor (5)

Legea răsplătirilor – Randy Alcorn, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 118 p.

“Ceea ce facem cu banii noștri nu umai că indică unde este inima noastră. Potrivit lui Isus, acest fapt determină încotro se îndreaptă inima noastră.” (p. 44)

“Dărnicia e alternativa la cheltuirea sau la acapararea în exces și ea învinge duhul materialismului. Actul dărniciei ne amintește că totul se învârte în jurul lui Dumnezeu, și nu în jurul nostru. Dărnicia este o supunere plină de bucurie față de o persoană mai importantă și față de un plan mai important. Ea afirmă domnia lui Cristos. Dărnicia mă detronează pe mine și Îl înalță pe El. Ea frânge lanțurile lui Mamona, care altfel m-ar ține legat. Și face ca cerul, și nu pământul, să fie centrul meu gravitațional.” (p. 46)

2013 – Teofil Stanciu: Creștinii din Siria…

„Bisericile orientale ar merita o istorie a lor, deoarece, eretice sau nu, au dus mesajul creștin pe un areal extrem de vast. Iar această istorie ar trebui ancorată bine în alte culturi și medii religioase cu care a interacționat aici creștinismul (islam, budism, zoroastrism etc.).”

Dănuț Mănăstireanu: „Un superb şi atent studiat text al lui Teofil Stanciu – în nota serioasă cu care ne-a obişnuit, despre creştinii din Siria şi despre creştinismul oriental în general. O lectură absolut obligatorie.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s