Din istoria blogosferei evanghelice – 10 septembrie 2016

2011 – David Pawson: Este Ioan 3:16 nucleul Evangheliei? (10)

“Ioan 3:16 nu spune nimic despre pocăință și botez, două aspecte esențiale pentru intrarea în Împărăție. De ce nu menționează Ioan 3:16 pocăința și botezul? Răspunsul este foarte simplu. Oamenii cărora le-a fost adresat se pocăiseră deja și erau botezați. Ei nu mai aveau nevoie de acest mesaj. Ci aveau nevoie să audă mesajul: Continuați să credeți, ca să continuați să aveți viață veșnică. A respecta conținutul și scopul acestei evanghelii înseamnă a recunoaște că Ioan 3:16 nu vorbește despre cum devii creștin, nu vizează o situație de evanghelizare. Ci este un mesaj mult mai important, adresat creștinilor. Continuați să credeți!” (p. 81-82)

2012 – Teofil Stanciu: Șublerul sau despre dreptatea lui Dumnezeu

„Cred că există o dreptate divină. Cred că ea poate fi și contondentă pentru ființele umane. Dar, trăgând cu ochiul la pilde precum cea a fiului risipitor sau cea despre plata lucrătorilor din vie, sesizez inechități strigătoare la cer – în termenii umani ai șublerului.

Dacă există o dreptate divină (și sunt convins că există), atunci sigur ea rămâne în mare parte necunoscută celor care trăiesc bine mersi și încearcă experimente de laborator pentru ca s-o descopere. Nu de alta, dar lor li se întâmplă adesea să creadă (și trebuie să lupte serios cu această convingere parșivă) că e drept să aibă tot ceea ce au. De unde nu mai e decât un mic pas până la a spune că e drept ca fiecare să aibă exact ceea ce are (bogăție sau nenorocire, sănătate sau chinuri, fericire sau cazne fără sfârșit). Și că, deci, toate se împart pe lumea asta după merite. Iar când ajugem cu gândul aici, suntem deja în miezul scrântelii și în brațele ereziei.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s