Din istoria blogosferei evanghelice – 8 septembrie 2016

2010 – Alin Cristea: Răscumpărarea memoriei – lansare (1)

„Pentru a exista jurnalism independent în mediul evanghelic, este nevoie de sponsorizări de un anumit tip, care să nu condiționeze activitatea jurnalistică și a bloggerilor, dar care să o susțină cel puțin pentru astfel de evenimente importante.”

2013 – Teofil Stanciu: Bătălia pentru muzică

„În opinia mea, cum nu există un standard componistic sau teologic pentru cântare, repertoriile muzicale ale bisericilor evanghelice sunt dintre domeniile cele mai sensibile la modificarea tendințelor teologice dintr-o comunitate. Melodiile ating resorturi adânci ale ființei, versurile devin purtătoare de semnificații teologice și/sau existențiale și, fără-ndoială, marchează gândirea și simțirea evanghelică, chiar mai mult decât ne dăm seama. Nu e, așadar, de mirare că bătălia pentru muzică este permanentă, iar, uneori, înverșunată.

Prin urmare, numai ignoranța ne-ar putea face să credem că lupta se dă între tradiționalism și inovație, între tineri și bătrâni, între gusturile unora și altora. De fapt, adesea chiar așa se întâmplă, însă dintr-o neglijare (nu știu dacă voluntară sau involuntară) a adevăratei mize. Accentul ar trebui să cadă pe teologii sau filosofii de viață. E foarte bine să fii precaut ca să nu te trezești că ajungi să cânți în corul new-age-ist al veacului.”

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s